
Συνταγή για τιραμισού
Υλικά για 4-6 άτομα:
– 5 αυγά, χώρια τους κρόκους από τα ασπράδια
– 3/4 φλυτζανιού ψιλή ζάχαρη
– 2 φλυτζάνια τυρί μασκαρμπόνε
– 1 πρέζα αλάτι
– 30 σαβαγιάρ
– 1 φλυτζάνι καφέ espresso
– 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
– 1 κουταλιά κακάο, σκόνη
Εκτέλεση:
– Χτυπάτε σε μπόλ με το μίξερ χειρός τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το μασκαρμπόνε και ανακατεύετε.
– Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι ώσπου το μείγμα να δέσει και κατόπιν το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνετε μία στρώση σε ένα μεγάλο οβάλ σκεύος. Βυθίζετε τα σαβαγιάρ στον καφέ και έπειτα τα απλώνετε σε μία στρώση πάνω στην κρέμα.
– Επαναλαμβάνετε με μια ακόμα στρώση κρέμας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη σοκολάτα. Συνεχίζετε ώσπου να εξαντλήσετε όλα τα υλικά, και πασπαλίζετε την τελευταία στρώση με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.