Ομορφια

Ωτοπλαστική σε παιδιά (πλαστική αυτιών)

Ωτοπλαστική σε παιδιά (πλαστική αυτιών)

Οι περισσότεροι από εμάς πολύ λίγο θα προσέξουμε σε ένα κεφάλι τα αυτιά κάποιου.Τα αυτιά είναι κρυμμένα στα πλαινά του κεφαλιού ακόμα και όταν οι άνθρωποι φορούν σκουλαρίκια, ή αλλά διακοσμητικά εξαρτήματα. Σε κάποιους όμως ανθρώπους τα μεγάλα και πεταχτά αυτιά ή ακόμα τα διπλωμένα αυτιά δημιουργούν συναισθήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης και φυσικά σε ένα παιδί πεδίο εκφοβισμού από συμμαθητές και φίλους.

Η ωτοπλαστική (πλαστική αυτιών) είναι σε θέση να διορθώσει αισθητικά τα προβλήματα που πηγάζουν από τα πεταχτά αυτιά έτσι ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες να νιώθουν πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τελευταία η ωτοπλαστική στα παιδιά έχει γίνει πολύ δημοφιλής και όλο και πιο πολύ οι γονείς συνειδητοποιούν το καλό που μπορούν να κάνουν στα παιδιά τους καθώς χτίζουν αυτοπεποίθηση από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Πότε μπορούμε να κάνουμε την ωτοπλαστική σε ένα παιδί?
Ιδανικά θα θέλατε να φέρετε το παιδί για την ωτοπλαστική όσο πιο νωρίς γίνεται για να αποφεύγεται το  bullying του παιδιού σας. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η ωτοπλαστική θα πρέπει να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του αυτιού στο παιδί και η ηλικία αυτή είναι των 5 ετών.
Τι μπορούμε να διορθώσουμε στα αυτιά?
Η ωτοπλαστική στα παιδιά περιλαμβάνει διάφορες επεμβάσεις τοπικά που γίνονται μαζί:
• Η αλλαγή του σχήματος του πτερυγίου
• Η ελάττωση του μεγέθους
• Η επίτευξη συμμετρίας
• Ο επανασχηματισμός των αυτιών που να δένει με το υπόλοιπο πρόσωπο
• Η τοποθέτηση των αυτιών προς τα πίσω προς το κεφάλι
Μην ανησυχείτε για την ακοή του παιδιού σας
Η ωτοπλαστική δεν έχει καμία σχέση με την ακοή μια και η επέμβαση της πλαστικής των αυτιών αφορά μόνο το πτερύγιο του αυτιού.

Υπάρχουν σημάδια?
Η τομή γίνεται στην πλάτη του πτερυγίου του αυτιού η οποία επουλώνεται πολύ καλά και δεν φαίνεται. Μετά από καιρό δεν μπορείτε ούτε εσείς που είστε οι γονείς να διακρίνεται την τομή.

Ωτοπλαστική για παιδιάΑπό το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο κεντρικό μας website click εδώ -> πλαστική αυτιών. Και στο παιδιατρικό μας website click εδώ -> παιδιατρικό site.

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close