Δελτια τυπου

Θεατρική παράσταση «Στάχτη στο μελτέμι της Ιωνίας γής»

Θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα» 18 & 19 Ιουνίου , ώρα 20.30

Θεατρική παράσταση
«Στάχτη στο μελτέμι της Ιωνίας γής»
Θεατρική Ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής
Θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα»
18 & 19 Ιουνίου , ώρα 20.30

Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής σας προσκαλεί στο θέατρο Κάτω από τη γέφυρα, στις 18 & 19 Ιουνίου   και ώρα 20,30, στην παράσταση «Στάχτη στο μελτέμι Ιωνίας γης» που ετοίμασε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

Ένα έργο μνήμης και τιμής. Μια παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής σε όλους τους ξεριζωμένους ανά τους αιώνες. Στάχτες που ταξιδεύουν πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Στροβιλίζονται και σιγοψιθυρίζουν λέξεις, μουσικές, έθιμα, μυρωδιές, μνήμες από μέρες αγαπημένες, μακρινές αλλά παντοτινές. Ένα μυστικό πασχίζει να μείνει θαμμένο στα συντρίμμια μιας άλλης ζωής, καθώς η μάνα Ιωνία χάνεται μέσα στις φλόγες του μίσους και της εκδίκησης. Η μνήμη γονατίζει με δέος μπροστά στην πληγή. Και από το δάκρυ γεννιέται η πρώτη αχτίδα της καινούριας μέρας. Ο έρωτας, βασικό σημείο αναφοράς, και τα βλέμματα των ηρώων μας πάντα στραμμένα προς το φως.

Η παράσταση δημιουργήθηκε όπως ένα ταξίδι, όπου όλη η ομάδα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής, μέσα από ασκήσεις, τεχνικές, έρευνα και πρόβες, βουτήξαμε στην ιστορία και «συναντήσαμε» τα γεγονότα που σημάδεψαν βαθιά τον πολιτισμό μας. Κουβαλάμε την Ιωνία μέσα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε αυτή την παράσταση όσο κι εμείς.

«Πολλά μπορεί να σου αρπάξουν οι άνθρωποι, κανείς όμως δεν μπορεί να σου αρπάξει τις αναμνήσεις σου».

Ο θίασος αποτελείται από 11 μέλη. Την διασκευή του έργου και τη σκηνοθεσία της παράστασης, υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς. Το πρωτότυπο κείμενο είναι της Στέλλας Φραντζή.  Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Μιχάλης Σδούγκος, φωτογραφία Richard Byron Perry, χορογραφίες Γιάννης Γκούλτας, βοηθός σκηνοθέτη Μιχάλης Μιχαλάκος,  υπεύθυνη παραγωγής Σοφία Ρίζου.

Θέατρο Κάτω από Γέφυρα – Γιαννοπούλου 1, Πειραιάς
Διάρκεια παράστασης : 100 λεπτά
Κρατήσεις: 6946 105520
www.synaisthimatikhdialektikh.com

Delis Panagiotis

Marketing and advertising expert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.