Συνταγες

Συνταγή για χούμους (hummus)

Συνταγή για χούμους (hummus)

Υλικά:

200 γρ. ξηρά ρεβίθια
4 κουταλιές ταχίνι
1 λεμόνι (χυμό ενός λεμονιού)
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Αλάτι για γεύση
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Προαιρετική γαρνιτούρα:

Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Σουμακ τριμμένο
Κουκουνάρι (ψημένο)
Ραπανάκι
Φαλάφελ

Εκτέλεση:

Μουλιάστε τα ρεβίθια όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό.

Την επόμενη μέρα, τοποθετήστε τα μουλιασμένα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και γεμίστε την με νερό.

Αφήστε να βράσει, και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε αργά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30-45 λεπτά.

Σουρώστε τα βραστά ρεβίθια, μέχρι να τελειώσει το νερό και να ψηθούν πλήρως.

Τοποθετήστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας νερό από το βράσιμο των ρεβιθιών στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο, αλλά κάντε το σταδιακά.

Προσθέστε αλάτι και κύμινο ανάλογα με τα γευστικά σας γούστα.

Σερβίρετε με ελαιόλαδο και γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Συνταγή για χούμους (hummus) #2

Λέξεις-κλειδιά

Alex Maria Minska

Food blogger and photographer. For food photography and consulting services, contact me at alex@bakergirl.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close