Συνταγες

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα

Σπιτικές συνταγές.

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα

Τι πιο ωραίο από μια σπιτική μηλόπιτα;

Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι το να φτιάξεις μια σπιτική μηλόπιτα είναι δύσκολο!

Κάνετε λάθος! Σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για σπιτική μηλόπιτα!

Υλικά:

2 Κιλά μήλα
4 Φλυτζάνες ζάχαρη
2 Φλυτζάνες αλεύρι
8 Αυγά
1 Μεγάλο βούτυρο (πλάκα)
1 Βανίλια
1 Μπεϊκιν πάουντερ
Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα (αδειάζουμε τα κουκούτσια) και τα κόβουμε σε ροδέλες, και απλώνουμε μια στρώση μήλα.

Ρίχνουμε τη μια φλυτζάνα ζάχαρη και κανέλα (όση θέλουμε).

Άλλη μια στρώση μήλα και άλλη μια φλυτζάνα ζάχαρη και κανέλα.

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα #2

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά και βάζουμε τα μήλα να ψηθούν (15-20 λεπτά περίπου).

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα #3

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας – Μείγμα (Παντεσπάνι)

Χτυπάμε το βούτυρο (πλάκα), και προσθέτουμε τα υλικά με την εξής σειρά:
Τα αυγά μαζί με 2 φλυτζάνες ζάχαρη
-Ανακατεύουμε-
Ρίχνουμε τις 2 φλυτζάνες αλεύρι
-Ανακατεύουμε-
Ρίχνουμε τη βανίλια με το μπεϊκιν πάουντερ
-Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει «κρεμώδες»-.

Το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο!

Αφού τα μήλα μας έχουν ψηθεί, ρίχνουμε επάνω τους το μείγμα (παντεσπάνι) που ετοιμάσαμε, και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα).

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα #4

Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πίτα μας στη ζέστη του φούρνου για τουλάχιστον ένα 15λεπτο.

Αφού τη βγάλουμε, αναποδογυρίζουμε το ταψί…σε ένα άλλο ταψί ώστε να έρθουν τα μήλα στο πάνω μέρος της πίτας.

Είμαστε έτοιμες! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

*Συμβουλή: Εάν θέλετε να κάνετε τη μηλόπιτα σας ακόμη πιο γλυκιά μπορείτε να προσθέσετε άχνη! :)

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα #5

Περιμένουμε τα σχόλια σας! :)

Λέξεις-κλειδιά

Girl Next Door

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας βρίσκει για εσένα ότι ψάχνεις! Συμβουλές ομορφιάς, συνταγές, διακόσμηση, διαγωνισμούς, μόδα...και ότι άλλο χρειάζετε η γυναίκα του σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close