
Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα
Τι πιο ωραίο από μια σπιτική μηλόπιτα;
Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι το να φτιάξεις μια σπιτική μηλόπιτα είναι δύσκολο!
Κάνετε λάθος! Σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για σπιτική μηλόπιτα!
Υλικά:
2 Κιλά μήλα
4 Φλυτζάνες ζάχαρη
2 Φλυτζάνες αλεύρι
8 Αυγά
1 Μεγάλο βούτυρο (πλάκα)
1 Βανίλια
1 Μπεϊκιν πάουντερ
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα (αδειάζουμε τα κουκούτσια) και τα κόβουμε σε ροδέλες, και απλώνουμε μια στρώση μήλα.
Ρίχνουμε τη μια φλυτζάνα ζάχαρη και κανέλα (όση θέλουμε).
Άλλη μια στρώση μήλα και άλλη μια φλυτζάνα ζάχαρη και κανέλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά και βάζουμε τα μήλα να ψηθούν (15-20 λεπτά περίπου).
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας – Μείγμα (Παντεσπάνι)
Χτυπάμε το βούτυρο (πλάκα), και προσθέτουμε τα υλικά με την εξής σειρά:
Τα αυγά μαζί με 2 φλυτζάνες ζάχαρη
-Ανακατεύουμε-
Ρίχνουμε τις 2 φλυτζάνες αλεύρι
-Ανακατεύουμε-
Ρίχνουμε τη βανίλια με το μπεϊκιν πάουντερ
-Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει «κρεμώδες»-.
Το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο!
Αφού τα μήλα μας έχουν ψηθεί, ρίχνουμε επάνω τους το μείγμα (παντεσπάνι) που ετοιμάσαμε, και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα).
Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πίτα μας στη ζέστη του φούρνου για τουλάχιστον ένα 15λεπτο.
Αφού τη βγάλουμε, αναποδογυρίζουμε το ταψί…σε ένα άλλο ταψί ώστε να έρθουν τα μήλα στο πάνω μέρος της πίτας.
Είμαστε έτοιμες! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
*Συμβουλή: Εάν θέλετε να κάνετε τη μηλόπιτα σας ακόμη πιο γλυκιά μπορείτε να προσθέσετε άχνη! :)
Περιμένουμε τα σχόλια σας! :)