ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Ωτοπλαστική σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα από τον ειδικό Dr. Καποσίτα

Ανώδυνη πλαστική αυτιών

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Η ωτοπλαστική είναι η πλαστική αυτιών που διορθώνει τα πεταχτά αυτιά. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία σε παιδιά από 5 ετών και άνω και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι γνωστή στον περισσότερο κόσμο σαν πλαστική των αυτιών που έχει σκοπό να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά,δηλαδή τα αυτιά που προεξέχουν από το κεφάλι πέραν του κανονικού.
Η ωτοπλαστική είναι μία σύνθετη λέξη και προέρχεται από την λέξη ωτα που σημαίνει αυτιά συν την λέξη πλαστική.
Συλλέγοντας την εμπειρία μας από το 1998 έχουμε δει ότι το 90% των περιπτώσεων με ανατομικές ιδιαιτερότητες του πτερυγίου του αυτιού είναι τα πεταχτά αυτιά και το υπόλοιπο 10% αφορούν άλλες υποκατηγορίες.
Η υπόθεση των πεταχτών αυτιών αρχίζει από την παιδική ηλικία. Πριν 20 χρόνια λίγοι γονείς μας έφερναν τα παιδιά τους για διόρθωση και ωτοπλαστική. Σήμερα ξέρουμε ότι μετά την ηλικία των 5 ετών μπορούμε να κάνουμε ωτοπλαστική στα παιδιά και μετά από αυτήν την ηλικία δεν υπάρχει περιορισμός. Οι περισσότεροι υποψήφιοι ζουν με το πρόβλημα αρκετό καιρό μέχρι να πάρουν την απόφαση για μια πλαστική στα αυτιά.

Η μέθοδος της ωτοπλαστικής όπως εμείς την κάνουμε (how we do it)

Η λογική είναι να μην πονέσει ο χειρουργημένος,να φύγει αμέσως από την κλινική,να έχει φυσικό αποτέλεσμα και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να μείνει ο επίδεσμος στο κεφάλι μετά από 24-36 ώρες.
Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και κατά την διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργημένος μπορεί να δει το πρώτο αποτέλεσμα.Αυτό είναι πάρα πολύ επιβοηθητικό για τον ίδιο γιατί ο καθένας και η κάθε μία έχουν προσωπική άποψη που θέλουν να πάνε τα αυτιά.Αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ να αποφεύγουμε τις διορθώσεις μετά την ωτοπλαστική. Η επέμβαση γίνεται από το πίσω μέρος του αυτιού όπου γίνεται και η διαμόρφωση του χόνδρου. Η νέα θέση σταθεροποιείται με ειδικές ραφές και το τραύμα κλείνεται.Ο χειρουργημένος δεν πονάει,θα πάρει προληπτικά αντιβιοτικά και ο επίδεσμος αφαιρείται όπως είπαμε μετά από 24-36 ώρες οπότε μπορεί να λουστεί. Η επάνοδος στις δραστηριότητες είναι άμεση κυρίως για τις γυναίκες με μακριά μαλλιά αλλά και για τους άνδρες.

Ανάρρωση μετά την ωτοπλαστική

Δεν υπάρχει πόνος αλλά ένα λογικό πρήξιμο όπως είναι φυσικό να υπάρχει και υποχωρεί γρήγορα. Το λούσιμο επιτρέπεται μετά την αφαίρεση του επιδέσμου και τα ράμματα αφαιρούνται σε 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο αλλά καθώς ξεπρήζονται τα αυτιά γίνεται ακόμα καλύτερο.

Φωτογραφίες ωτοπλαστικής πριν-μετά από το αρχείο του κ. Καποσίτα.Ωτοπλαστική - Πριν-μετά #2

Περισσότερες περιπτώσεις και βίντεο μπορείτε να δείτε στο
https://www.kapositas.gr/plastiki_aytion.php ή στο https://www.kapositas.gr/petaxta_aftia_txt.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close