ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Φωτογραφίες πριν-μετά και μέθοδοι

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Η ρινοπλαστική είναι η πλαστική της μύτης. Είναι μια από τις πρώτες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής η οποία τα τελευταία 15 χρόνια έχει πάρει μια πιο συνολική εξέλιξη και αυτή αφορά την αποκατάσταση της αναπνοής με την πλαστική στο διάφραγμα που συχνά συνυπάρχει αλλά και με τις νέες τεχνικές της ανοιχτής ρινοπλαστικής που οδηγεί σε μεγάλη ακρίβεια στην αλλαγή του σχήματος αλλά και της βελτίωση της λειτουργίας της αναπνοής και γι’ αυτό λέγεται και λειτουργική ρινοπλαστική.
Ρινοπλαστική μπορεί να κάνει κάθε ένας άνδρας και γυναίκα με καμπούρα στην μύτη,με γαμψή,μύτη,με μακρυά μύτη,με φαρδιά και στραβή μύτη,μετά από ατύχημα,μετά από λαγώχειλο,μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική.
Επίσης περιπτώσεις που επιδέχονται ρινοπλαστική είναι αυτές με μεγάλα ρουθούνια,με στραβή την άκρη της μύτης (ακρορίνιο) κλπ.
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και όπως καταλαβαίνεται απαιτείται μεγάλη εμπειρία εκ μέρους του πλαστικού χειρουργού για μύτη και ρινοπλαστική για να έχει η επέμβαση επιτυχή έκβαση.

Μέθοδοι και τεχνικές Ρινοπλαστικής

Μια κανονική ρινοπλαστική με πλαστική στο διάφραγμα γίνεται με γενική αναισθησία. Ο σχεδιασμός της επέμβασης γίνεται στο ιατρείο μετά από εκτεταμένη συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό. Η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε με την κλειστή ρινοπλαστική είτε με την ανοιχτή ρινοπλαστική.
Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός στην πλαστική της μύτης πρέπει να γνωρίζει όλες τις μεθόδους και αναλόγως να τις χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Στην κλειστή ρινοπλαστική η επέμβαση γίνεται μέσα από την μύτη ενώ στην ανοιχτή η μόνη διαφορά είναι μια μικρή τομή στην στυλίδα που μας δίνει μεγάλη ακρίβεια και δεν αφήνει κανένα ίχνος σημαδιού.
Απλά η ανοιχτή ρινοπλαστική καθυστερεί την επέμβαση κατά 15-20 λεπτά αλλά αυτό δεν αποτελεί σημαντικό θέμα όταν απαιτείται να γίνει.

Ρινοπλαστική – Ανάρρωση – Κίνδυνοι και επιπλοκές

Η ανάρρωση της ρινοπλαστικής ξεκινάει με το τέλος της επέμβασης.48 ώρες μετά την επέμβαση το πρήξιμο στα μάτια και στην μύτη φθάνει στο ανώτερο σημείο και μετά αρχίζει να ξεπρήζεται .Ο νάρθηκας αφαιρείται σε μια εβδομάδα και τα ταμπόν στα ρουθούνια σε 24-48 ώρες.
Με την αφαίρεση του νάρθηκα το πρήξιμο έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι γυναίκες την επομένη μπορούν να λουστούν σε θέση κομμωτηρίου και να φορέσουν make-up.
Σε περίπτωση που πρέπει να γυρίσετε στην εργασία σας υπολογίστε ότι θέλετε περίπου 10 ημέρες μετά την επέμβαση μέχρι να επιστρέψτε στον εργασιακό σας χώρο.
Επιτρέπουμε την άσκηση και την γυμναστική σε 4 εβδομάδες μετά από την επέμβαση. Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι το αποτέλεσμα είναι άμεσο αλλά θέλετε χρόνο μέχρι να φανεί το τελικό αποτέλεσμα (6 μήνες).

Φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν-μετά από το αρχείο του κ. Καποσίτα.

Ρινοπλαστική πριν-μετά

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.kapositas.gr/rinoplastiki.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close