Κέικ με λευκή σοκολάτα – Συνταγή
Υλικά για 16 φέτες:
– 1 ¼ φλιτζανιού ξηρούς καρπούς μακαντέμια, ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
– 420 γραμμάρια λευκή σοκολάτα,σε τετράγωνα κομμάτια
– 1/2 φλιτζάνι ξερά βερίκοκα
– 6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
– 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρώς δύο στρογγυλές φόρμες για παντεσπάνι 20 εκ. και καλύπτετε τη βάση τους με λαδόκολλα ή χαρτί ζαχαροπλαστικής.
– Χοντροκόβετε τους ξηρούς καρπούς και τη μισή ποσότητα από τη λευκή σοκολάτα, προσέχοντας όλα τα κομμάτια να είναι κομμένα περίπου στο ίδιο μέγεθος. Χρησιμοποιήστε αν έχετε ειδικό ψαλίδι κουζίνας, ώστε να μπορέσετε να κόψετε και τα βερίκοκα στο ίδιο μέγεθος.
– Λιώνετε σε μπέν-μαρί την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια.
– Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Μετά, προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας χτυπώντας συνεχώς.
– Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω στο μείγμα και ανακατεύετε για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα μαζί με τα ξερά βερίκοκα.
– Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες. Ψήνετε τα κέικ 30-35 λεπτά, ή ώσπου η επιφάνειά τους να γίνει τραγανή.
Τα αφήνετε να κρυώσουν προτού τα κόψετε.