Εύκολη συνταγή για κέικ (Σπιτικό)
Υλικά:
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Πλάκα βούτυρο
5 Αυγά
1 Φαρινάπ
1 Κουπάκι αγελαδινό γιαούρτι
1 Πορτοκάλι
1 Μπέικιν πάουντερ
Κακάο
Εκτέλεση:
Βάζουμε την πλάκα βουτύρου στο μίξερ, και μόλις λειώσει ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα 5 αυγά και το φαρινάπ, μετά το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
Ξύνουμε το φλοιό του πορτοκαλιού και το στύβουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα της φλούδας του.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε ένα μέρος του μείγματος (λιγότερο από το μισό), και ρίχνουμε το κακάο. Η ποσότητα του κακάου που θα ρίξουμε εξαρτάται από το χρώμα που θέλουμε να έχει το κέικ μας (ανοιχτό ή σκούρο).
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ πριν αρχίσουμε να βάζουμε το μείγμα μας.
Στη φόρμα που θα ψήσουμε ξεκινάμε με μια στρώση από το πρώτο μείγμα που ετοιμάσαμε. Κατόπιν άλλη μια στρώση με το δεύτερο μείγμα που ετοιμάσαμε (με το κακάο). Συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να μας τελειώσει το υλικό μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 60 λεπτά.
Αφού ψηθεί το «αναποδογυρίζουμε» και το πασπαλίζουμε με άχνη ή αν δεν σας πειράζουν οι εξτρά θερμίδες …λειωμένη σοκολάτα!!!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! :)
Περιμένουμε τις απόψεις σας.