ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Βλεφαροπλαστική

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Βλεφαροπλαστική – Φωτογραφίες και ανάρρωση

Σαν βλεφαροπλαστική ορίζεται η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που έχει σκοπό να αφαιρέσει το χαλαρό δέρμα από τα άνω και τα κάτω βλέφαρα ενώ παράλληλα αφαιρεί και τις σακούλες που δημιουργούνται από το λίπος που βρίσκεται γύρω από τα μάτια.
Η βλεφαροπλαστική γίνεται όταν η χαλάρωση στο δέρμα και οι σακούλες είναι τόσο έντονες που ενοχλούν στην καθημερινότητα τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε κάνει βλεφαροπλαστική κυρίως για σακούλες στα κάτω βλέφαρα σε νεώτερες ηλικίες κάτω από τα 30 για λόγους κληρονομικούς.
Η βλεφαροπλαστική φρεσκάρει το πρόσωπο πάρα πολύ και υπολογίζουμε ότι μεταφέρει το ρολόι του χρόνου 12 χρόνια πίσω. Θεωρούμε ότι είναι η σημαντικότερη επέμβαση αντιγήρανσης σε άτομα μεταξύ 38-60 ετών και σε συνδυασμό με υαλουρονικό και βοτοχ μπορούν να καθυστερήσουν ένα λίφτινγκ του προσώπου.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται με τοπική αναισθησία παρουσία αναισθησιολόγου. Απαιτείται ακριβής σχεδιασμός πάντα με γνώμονα το φυσικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Κατά την διάρκεια της επέμβασης αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και αφαιρείται μέρους του λίπους και το υπόλοιπο αναδιανέμεται προς αποφυγή κοιλάνσεων κυρίως στα κάτω βλέφαρα. Το λίπος ουσιαστικά δεν περισσεύει αλλά η προβολή του οφείλεται σε χαλάρωση του κογχικού διαφράγματος ενός υμένα που το καλύπτει και ουσιαστικά λειτουργεί σαν κήλη. Συνεπώς η αναδιανομή του στην περιοχή κρίνεται απαραίτητη. Οι τομές επουλώνονται σταδιακά και είναι με την πάροδο του χρόνου μη ορατές.
Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργημένος δεν πονάει καθόλου και δεν αντιλαμβάνεται ακόμη και τα τσιμπήματα από την τοπική αναισθησία.

Ανάρρωση μετά την βλεφαροπλαστική – Πρήξιμο – Πόνος – Οίδημα και μελανιές

Τελειώνοντας την επέμβαση τοποθετούμε παγοκύστεις στα μάτια για 2 ώρες για να μειώσουμε το πρήξιμο. Οι ασθενείς φεύγουν από την κλινική χωρίς να έχουν τα μάτια κλειστά απλά φορούν γυαλιά ηλίου.

Τις πρώτες 48 ώρες πρέπει να αναπαύονται σε δυο μαξιλάρια σε θέση 45 μοιρών και να είναι ήρεμοι.
Μετά την 3η ημέρα αρχίζουν σταδιακά να ξεπρήζονται έως την 5η ημέρα που αφαιρούμε τα ράμματα. Για κάποιο μικρό διάστημα έχουν κιτρινίλες μετά τις μελανιές και σταδιακά μπορούν να φορούν make-up.
Πιστεύουμε μια εργαζόμενη μπορεί να γυρίσει στην εργασία σε 10 ημέρες και στο πρόγραμμα γυμναστικής σε 4 εβδομάδες. Όλοι οι χειρουργημένοι μας παίρνουν προληπτική αντιβίωση και αναλγητικά τύπου παρακεταμόλης που συνήθως δεν χρειάζονται μια και η βλεφαροπλαστική δεν έχει πόνο.
Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής φαίνεται άμεσα αλλά απαιτείται χρόνος μέχρι να φύγουν εντελώς τα μικρο-πρηξίματα.

Φωτογραφίες βλεφαροπλαστικής πριν-μετά από το αρχείο του κ. Καποσίτα.

Βλεφαροπλαστική πριν-μετά

Περισσότερα στο https://www.kapositas.gr/vlefaroplastiki.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close