ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Μείωση στήθους – Μέθοδοι και κίνδυνοι

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Μείωση στήθους – Μέθοδοι και κίνδυνοι

Η μείωση του στήθους ή αλλιώς η μειωτική των μαστών είναι από τις ιστορικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που έχει σκοπό να κάνει σμίκρυνση του στήθους.
Το μεγάλο στήθος δημιουργεί πολλά λειτουργικά προβλήματα στην γυναίκα όπως πόνο στον αυχένα,στην πλάτη,στους ώμους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκες με μεγάλο στήθος επισκέπτονται ορθοπεδικούς για να λύσουν τα προβλήματα με τους πόνους χωρίς να ξέρουν ότι μια σμίκρυνση του στήθους μπορεί να τους λύσει το πρόβλημα.
Επιπλέον τους καλοκαιρινούς μήνες υποφέρουν από μυκητιάσεις,και εκζέματα στην περιοχή κάτω από το στήθος και αυτό συμβαίνει από την υγρασία και την τριβή.

Η επέμβαση της μειωτικής στήθους- Μέθοδοι

Οι επεμβάσεις της μειωτικής και μείωσης στήθους έχουν ένα βασικό σχεδιασμό που ορίζει ο πλαστικός χειρουργός πριν την επέμβαση. Οι σχεδιασμοί διαφέρουν ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι ένα στήθος.
Η βασική λογική σε όλους τους σχεδιασμούς είναι ότι πρέπει να μείνει ένα τμήμα μαστού αφ’ενός για να αιματώνεται η θηλή και αφ’έτέρου να μένει πίσω ένα τμήμα μαστού ανάλογο με τον σωματότυπο της γυναίκας.
Οι ανύπαντρες γυναίκες πρέπει να έχουν μετά την επέμβαση στήθος ικανοποιητικό για να θηλάσουν. Οι μέθοδοι καταλήγουν στα αντικειμενικά μεγαλύτερα στήθη σε τομή που έχει σχήμα ανάστροφου-Τ ή στα πιο μικρά στήθη με μια κάθετη τομή.
Η πορεία των τομών εξαρτάται από το δέρμα της κάθε γυναίκας αλλά και την κληρονομική προδιάθεση.
Η επέμβαση της μείωσης του στήθους διαρκεί 3 και ½ ώρες και ο λόγος είναι τεχνικός.
Δεν θεωρείται βαριά επέμβαση αλλά είναι τεχνικά απαιτητική και χρειάζεται εμπειρία.
Η αναισθησία είναι γενική και η γυναίκα παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για να πάρει αντιβίωση και ήπια παυσίπονα. Η μείωση του στήθους δεν έχει πόνο. Οι τομές ράβονται με εσωτερικές ραφές και κόλλα ιστών.

Ανάρρωση μετά την μείωση του στήθους – Κίνδυνοι από την μειωτική στήθους

Η γυναίκα την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση φεύγει από την κλινική μετά την πρώτη αλλαγή με οδηγίες και προληπτική αντιβίωση από το στόμα και ήπια παυσίπονα τύπου Depon/lonarid. Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθούμε την επούλωση των τραυμάτων. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να φύγουν τα πρηξίματα από την επέμβαση της σμίκρυνσης του στήθους.
Σαν επέμβαση δεν ταλαιπωρεί ιδιαίτερα μια γυναίκα μια και δεν έχει πόνους αλλά καλό θα είναι να απέχει από την εργασία της για μια εβδομάδα.
Επιτρέπουμε την επιστροφή στην εργασία σε 4 εβδομάδες. Όλες οι χειρουργημένες μας φορούν ένα εδικό σουτιέν για 4 εβδομάδες και μετά μπορούν να πάρουν ένα αθλητικό από το εμπόριο.

Ανόρθωση στήθους πριν-μετά

Περισσότερες φωτογραφίες μείωσης στήθους πριν-μετά στο:

https://www.kapositas.gr/meiotiki_stithous_txt.php

 

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close