Συνταγες

Βασιλόπιτα με καρότο

Σπιτικές συνταγές.

Βασιλόπιτα με καρότο – Συνταγή

Καλά διαβάσατε! Βασιλόπιτα με…καρότο!!!

Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και δημιουργήστε μια βασιλόπιτα που όλοι θα συζητήσουν-αγαπήσουν, μια νόστιμη και υγιεινή βασιλόπιτα.

Η νέα χρονιά πλησιάζει και η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας “του Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!”, ετοίμασε μία πρωτότυπη συνταγή για μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο.

Βασιλόπιτα με καρότο

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 180 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
180 γρ. λευκή ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 3 αυγά
120 γρ. γάλα 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ 100 γρ. αμύγδαλα μέτρια κομμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες 1 κ. γλ. κανέλα
150 γρ. καρότα τριμμένα

Εκτέλεση:

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
– Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
– Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
– Ρίχνουμε (ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα, το αλεύρι ολικής άλεσης, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
– Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και την κανέλα.
– Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
– Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταξί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 50 – 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!, είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που δίνει απαντήσεις και λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα κάθε γονιού: πώς θα φάνε τα μικρά παιδιά λαχανικά!

Η έκδοση συνοδεύεται από διατροφικές οδηγίες του ειδικού παθολόγου-διατροφολόγου Δημήτρη Δελλή.

Delis Panagiotis

Marketing and advertising expert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.