Δελτια τυπουΘέατρο

«Θαύμα» – Θεατρική συναυλία

Γιώργος Φακανάς (YFG Yiorgos Fakanas Group) & Παναγιώτα Βλαντή & Θανάσης Κουρλαμπάς

Ένα ” ΘΑΥΜΑ”, στο Ωδείο τέχνης Φακανά με τους Παναγιώτα Βλαντή και Θανάση Κουρλαμπά.

Ιστορίες, μουσική, χρώματα, κίνηση, τοπία, συναντήσεις, άρωμα από Ελλάδα, σε μια σύγχρονη, μουσική γεωγραφία, που αναζητεί το φως, βασισμένη στο μουσικό έργο του Γιώργου Φακανά “Echoes”.

Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν κατόπιν παραγγελίας του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΕΜ, Σταύρου Ξαρχάκου, γράφτηκαν από τον Γιώργο Φακανά οι “Echoes” (απόηχοι). Η πρώτη τους παρουσίαση έγινε στο Παλλάς, τον Δεκέμβριο του 2000, από την ΚΟΕΜ, σε διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη. Από τότε μέχρι σήμερα, το έργο έχει παρουσιαστεί, πολλές φορές, στο κοινό, με την μορφή της συναυλίας.

Ήρθε όμως η στιγμή, αυτή η μουσική συναυλία να «σταθεί δίπλα» στον θεατρικό λόγο, με στόχο την δημιουργία μιας ενιαίας παράστασης. Από την μια, ο ηθοποιός περιγράφει το οδοιπορικό του σε δέκα περιοχές της Ελλάδας, στην προσπάθειά του να βρει και να συνθέσει εκείνα τα χαμένα χαρακτηριστικά, που είναι εξ’ ορισμού συνδεδεμένα με το εγγενές φως του τόπου.

Από την άλλη, κάθε φορά που τελειώνει η αφήγηση του ηθοποιού, μια πλήρης, δεκαμελής ορχήστρα (YFG Yiorgos Fakanas Group) εκτελεί ολόκληρο το μουσικό κομμάτι από το έργο «Echoes», που αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία και δεσπόζει στην αφήγηση του ηθοποιού.

Έτσι ο θεατής- ακροατής απολαμβάνει την ίδια στιγμή μια ολοκληρωμένη, μουσική συναυλία, δημιουργικής ορχηστρικής μουσικής, με οριοθετημένα κι αυτοσχεδιαστικά μέρη. Το έργο είναι ένα ταξίδι σε δέκα περιοχές της Ελλάδας. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά, Ιόνιο, Πελοπόννησος, Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη, εικονογραφούνται με ηχοχρώματα και αφηγήσεις. Μουσικές και κείμενα, που λειτουργούν ως σύγχρονοι χοροί, αλλά και λυρικές περιπλανήσεις. Το έργο «Θαύμα» μαζί με το μουσικό έργο “Echoes” είναι οι απόηχοι μιας αισιόδοξης ματιάς απέναντι στον κοινό μας τόπο, το παρόν και το μέλλον μας.

Info:

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα ΝικολαΐδηΚωνσταντίνα Νικολαΐδη

Κείμενο: Γιώργος Φακανάς
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Φακανάς
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφίες: Απόστολος Δελαλης
Video art: Ερατώ Τζαβάρα
Teaser: GRID FOX
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Ars Nova Athina Music
Ερμηνεύουν : Θανάσης Κουρλαμπάς και Παναγιώτα Βλαντή
Μουσικοί: Τάκης Πατερέλης (soprano sax), Sam Marlieri (alto sax), Ilia Samsonov (tenor sax), Δημήτρης Σεβδαλής (piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums), Νίνα Πατρικίδου (1ο βιολί), Αλξάνδρα Νούσια (2ο βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Μαρίνα Κολοβού (τσέλο).

Aίθουσα: ΑθηνΆct
Τηλ. επικοινωνίας:  2104813605
Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Μαρτίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου
Τιμές εισιτηρίων : 10€, 15€& 20€
Διάρκεια: 90’χωρίς διάλειμμα
Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση :Viva & Ωδείο Τέχνης Φακανά
Ωδείο Τέχνης Φακανά:
Διεύθυνση : Λ.Ποσειδώνος 3 , Μοσχάτο τηλ; 2104813605

Delis Panagiotis

Marketing and advertising expert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.