Ομορφια

Ρινοπλαστική σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη από τον Dr. Καποσίτα

Ρινοπλαστική και πλαστική διαφράγματος – Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Με τον όρο ρινοπλαστική εννοούμε την πλαστική της μύτης. Η επέμβαση της ρινοπλαστικής αφορά το εξωτερικό μέρος της μύτης και περιλαμβάνει την ράχη,το μέσο της μύτης και την άκρη της μύτης (ακρορίνιο).
Σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις ρινοπλαστικής όπου αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα το διάφραγμα και τις κάτω ρινικές κόγχες οπότε μιλάμε για πλαστική του διαφράγματος.
Ο συνδυασμός ρινοπλαστικής και πλαστικής του διαφράγματος λέγεται λειτουργική ρινοπλαστική γιατί αποκαθιστούμε και την λειτουργία της αναπνοής.
Ο συνδυασμός τέλος ρινοπλαστικής και γενειοπλαστικής ονομάζεται προφιλοπλαστική.

Ρινοπλαστική επέμβαση

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία.Η επέμβαση αναλόγως των απαιτήσεων μπορεί να γίνει με την μέθοδο της κλειστής ρινοπλαστικής ή με την μέθοδο της ανοιχτής ρινοπλαστικής που είναι και πιο ακριβής.
Κατά την διάρκεια της επέμβασης διορθώνουμε αρχικά το διάφραγμα της μύτης και τις κάτω ρινικές κόγχες αν κρίνεται απαραίτητο και μετά διορθώνουμε τα τμήματα της μύτης που έχουμε σχεδιάσει.
Τα τμήματα αυτά περιλαμβάνουν την ράχη της μύτης,την άκρη της μύτης και γενικά ότι απαιτείται.
Στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται ταμπόν σε κάθε ρουθούνι και εξωτερικός νάρθηκας.Τα ταμπόν στην μύτη αφαιρούνται 24-48 ώρες μετά και ο εξωτερικός νάρθηκας σε μια εβδομάδα.

Περιπτώσεις που απαιτείται ρινοπλαστική
Μύτη με καμπούρα

Γαμψή μύτη

Φαρδιά μύτη

Στραβή Μύτη

Ρινοπλαστική Ακρορινίου


Μακριά Μύτη


Επανεπέμβαση μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική


Συνδυασμός ρινοπλαστικής , πλαστικής διαφράγματος και γενειοπλαστικής

Ρινοπλαστική ανάρρωση

Μετά την επέμβαση ο χειρουργημένος θα παραμείνει ένα βράδυ στην κλινική.Την επομένη φεύγει από την κλινική με οδηγίες που περιλαμβάνουν την αντιβιοτική αγωγή αλλά και ήπια παυσίπονα.Την μεθεπόμενη βλέπουμε ξανά τον χειρουργημένο και αφαιρούμε τα ταμπόν από την μύτη.

Στο διάστημα των πρώτων 48 ωρών ο χειρουργημένος έχει πρήξιμο στα μάτια λόγω των οστεοτομιών που έχουν γίνει.Μετά την αφαίρεση των ταμπόν χρησιμοποιούμε ειδικές αλοιφές για 10 ημέρες για την επούλωση του εσωτερικού της μύτης.
Ο εξωτερικός νάρθηκας αφαιρείται σε μια εβδομάδα.Η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά την αφαίρεση του νάρθηκα και η επάνοδος στην γυμναστική σε 4 εβδομάδες από την επέμβαση.

Ρινοπλαστική αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής φαίνεται αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα αλλά συνεχώς βελτιώνεται καθώς στις επερχόμενες εβδομάδες το πρήξιμο υποχωρεί.

Μπορείτε να δείτε πολλές περιπτώσεις από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα στο κεντρικό του website https://www.kapositas.gr/rinoplastiki.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close