Συνταγή για ντοματόσουπα (με φρέσκια ντομάτα)
Τι πιο εύκολο, υγιεινό και καλοκαιρινό απο μια εύκολη συνταγή για ντοματόσουπα?
Υλικά για 6 άτομα:
11/2 κιλό ώριμες ντομάτες
1 1/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 κουταλιές πελτέ από λιαστές ντομάτες
2-3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2-3 κουταλάκια ζάχαρη
Λίγα φύλλα βασιλικού (για το γαρνίρισμα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψημένες φέτες ψωμιού με τριμμένο τυρί
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βυθίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και μετά σε κρύο.
Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε τέταρτα.
Τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε από πάνω το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.
Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το ξίδι, τη ζάχαρη, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Λιώνετε τη σούπα στο μπλέντερ, τη ρίχνετε στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε ελαφρά. Τη σερβίρετε σε μπόλ, προσθέτοντας δυο φέτες φρυγανισμένου ψωμιού με τυρί τριμμένο. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος.
Καλή όρεξη!!! :)