Υγεια & Fitness

Πότε πρέπει να σταματήσεις να πίνεις καφέ -Τα 3 σημάδια

Τα σημάδια του σώματός σας για να μπορέσετε να καταλάβετε αν ο οργανισμός σας αντέχει στην κατανάλωση του καφέ ή αν θα πρέπει να τον περιορίσετε:

Ανήσυχη συμπεριφορά

Ενα από τα συχνά συμπτώματα της υπερκατανάλωσης καφεΐνης μέσα από το ρόφημα του καφέ είναι η αγχώδης διαταραχή, οι ταχυκαρδίες, καθώς και η νευρικότητα ή η ανήσυχη συμπεριφορά. Αν έχετε παρατηρήσει κάτι από τα παραπάνω, σκεφτείτε μήπως θα πρέπει να ενοχοποιήσετε τη συνήθεια σας.

Αϋπνίες

Θα έχετε ακούσει να λένε, πως η κατανάλωση του καφέ είναι απαγορευτική κατά τις βραδινές ώρες, αφού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο και υπερένταση. Οι επιδράσεις της καφεΐνης διαρκούν για 8 με 14 ώρες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ορίσετε το χρόνο που πίνετε το ρόφημα. Αν ακόμα και με το καθορισμένο ωράριο εξακολουθείτε να μην μπορείτε να απολαύσετε έναν ήσυχο και ήρεμο ύπνο, σταματήστε εντελώς την κατανάλωση.

Ναυτία

Υποτίθεται πως ο καφές σας χαρίζει ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, όμως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν σημειώσει πως η κατανάλωση του έφερε ναυτία και το αίσθημα κόπωσης ή και στομαχόπονο όταν συνοδευόταν από το πρωινό τους γεύμα, εξαιτίας της οξύτητας του. Προτιμήσετε να πίνετε τον καφέ 30 λεπτά πριν από κάθε σας γεύμα και αν το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι αισθητό, μείνετε μακριά του για ένα διάστημα.

Πηγή

Girl Next Door

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας βρίσκει για εσένα ότι ψάχνεις! Συμβουλές ομορφιάς, συνταγές, διακόσμηση, διαγωνισμούς, μόδα...και ότι άλλο χρειάζετε η γυναίκα του σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.