ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Αιδιοπλαστική – Τι είναι η πλαστική αιδίου;

Πλαστική κόλπου

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Αιδιοπλαστική –  Τι είναι η πλαστική αιδίου (κόλπου) ;

Η αποτρίχωση στην γεννητική περιοχή της γυναίκας οδήγησε τις γυναίκες να βλέπουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσαν ότι μια νέα επέμβαση έκανε την εμφάνιση της. Ο Δρ Νώντας Καποσίτας είναι ο πρώτος που ξεκίνησε την αιδιοπλαστική στην Ελλάδα αριθμώντας περισσότερες από 1000 επεμβάσεις.
Τι σημαίνει όμως αιδοιοπλαστική? Είναι μια επέμβαση ή περισσότερες?

Η ανατομία της γυναίκας όσο αφορά την εξωτερική εμφάνιση αποτελείται από τα μεγάλα χείλη του αιδοίου, τα μικρά χείλη του αιδοίου, το δέρμα γύρω από την κλειτορίδα, και τα αποκλίνοντα σκέλη της κλειτορίδας.

Η σημαντικότερη και πιο συχνή ιδιαιτερότητα της γεννητικής περιοχής της γυναίκας είναι τα υπερτροφικά μεγάλα χείλη του αιδοίου. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας στην περιοχή όταν η γυναίκα είναι όρθια ή όταν φορά ελαστικά εφαρμοστά κολλάν, είτε ενοχλείται με τα εσώρουχα και τα μαγιό. Δεν είναι λίγες που νιώθουν άβολα κατά την διάρκεια της επαφής αλλά και κάποιες όταν ανεβαίνουν σε ποδήλατο. Τα μεγάλα χείλη μπορεί να είναι ατροφικά η πιο μεγάλα από το κανονικό και αυτή η περίπτωση ανήκει στην αιδιοπλαστική. Το δέρμα πάνω από την κλειτορίδα πολλές φορές δημιουργεί μια αντιαισθητική εικόνα και εμπίπτει και αυτή η περίπτωση στην αιδιοπλαστική.

Δείτε την συνέντευξη του Δρ Ν.Καποσίτα για την αιδιοπλαστική:

Η επέμβαση της αιδιοπλαστικής
Ανάρρωση και κίνδυνοι

Η πλαστική των υπερτροφικών χειλέων του αιδίου αφορά τα μικρά χείλη και η τεχνική μας είναι εντελώς ατραυματική χωρίς ορατά ράμματα. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική η με τοπική και μέθη και δεν χρειάζεται να μείνει η γυναίκα στην κλινική.
Δεν υπάρχει πόνος και την άλλη ημέρα γυρίζει στην δουλειά της αλλά στο πρόγραμμα γυμναστικής σε 2-3 εβδομάδες.
Κάνει μπάνιο την επόμενη μέρα και πλύσεις με τοπικά αντισηπτικά. Φυσικά υπάρχει ένα πρήξιμο στην περιοχή αλλά υποχωρεί γρήγορα.
Οι άλλες δυσμορφίες τόσο των μεγάλων χειλέων αλλά και του επιπλέον δέρματος πέριξ της κλειτορίδας αντιμετωπίζονται ομοίως και έχουν την ίδια ανάρρωση.

Δείτε φωτογραφίες αιδιοπλαστικής πριν και μετά από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα
https://labial-reduction.kapositas.gr/aidioplastiki-fotos.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close