ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Γυναικομαστία σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Κύπρο από τον Dr. Kaposita

Αντιμετώπιση - Μέθοδοι - Αποκατάσταση

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Γυναικομαστία – Μέθοδοι και ανάρρωση

Γυναικομαστία είναι το μεγάλο ανδρικό στήθος πέραν του φυσιολογικού. Η γυναικομαστία μπορεί να παρατηρηθεί σε παιδιά αλλά υποχωρεί και θεωρείται φυσιολογική. Η γυναικομαστία που παρουσιάζεται στην εφηβική ηλικία είναι θέμα ορμονικό και το πολύ σε 2 χρόνια υποχωρεί και αυτή.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που βλέπουμε στο ιατρείο που είχαν γυναικομαστία σαν έφηβοι αλλά δεν υποχώρησε και ενεπλάκη με τοπική εναπόθεση λίπους και λέγεται ψευδογυναικομαστία. Στην πράξη έχουν ένα κεντρικό πυρήνα με αδενικό ιστό γυναικομαστίας που είναι ενσωματωμένο με λίπος. Υπάρχουν περιπτώσεις που η εφηβική αδενική γυναικομαστία να παραμένει σαν κανονική αδενική γυναικομαστία και σε ενήλικες. Στην κατηγορία ανήκουν και οι περιπτώσεις γυναικομαστίας σε body builders που απέκτησαν σκληρή αδενική γυναικομαστία από ορμόνες. Η γυναικομαστία συνήθως είναι και στις δυο πλευρές ή μόνο στην μία. Τέλος μια νέα κατηγορία είναι αυτή μετά από απώλεια βάρους που είναι μια νέα από μόνη της κατηγορία.

Η επέμβαση και οι μέθοδοι αποκατάστασης

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για την αποκατάσταση της γυναικομαστίας εξαρτάται από τα ευρήματα στην κλινική εξέταση. Όλες οι περιπτώσεις που έχουν πυκνά αδενικά στοιχεία απαιτούν χειρουργική αφαίρεση μέσω μιας μικρής τομής από την 3-9η ώρα στην θηλή. Εάν η περίπτωση μας έχει μόνο λίπος τότε μια λιποαναρρόφηση είναι αρκετή. Εάν έχει χαλαρώσει το δέρμα μπορεί να απαιτήσει μια μικρή κυκλική ανόρθωση γύρω από την θηλαία άλω ενώ εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη τότε χρειάζεται ριζική λύση με αφαίρεση του δέρματος και μεταφορά της θηλαίας-άλω σαν μόσχευμα σε νέα θέση.

Ανάρρωση μετά την γυναικομαστία – Κίνδυνοι και επιπλοκές – Παρενέργειες και πόνος

Η ανάρρωση μετά από γυναικομαστία είναι ήπια τουλάχιστον στα δικά μας χέρια. Οι χειρουργημένοι μας μπορεί να μείνουν ένα βράδυ στην κλινική εάν το απαιτεί το είδος της επέμβασης. Φεύγοντας από την κλινική μας όλοι οι χειρουργημένοι μας φορούν ένα ειδικό γιλέκο για 4 εβδομάδες, επιστρέφουν σε 2 ημέρες στην εργασία τους και στο πρόγραμμα γυμναστικής σε 4 εβδομάδες. Δίνουμε πάντα προληπτικά αντιβιοτικά και πολύ ήπια παυσίπονα μια και η επέμβαση της γυναικομαστίας δεν έχει πόνο.

Δείτε την εμπειρία του Δημήτρη που αντιμετώπισε την γυναικομαστία με τον Νώντα Καποσίτα:

Φωτογραφίες γυναικομαστίας πριν-μετά από το αρχείο του κ. Καποσίτα.

Γυναικομαστία πριν-μετά

Περισσότερα στο https://www.kapositas.gr/gynecomastia_txt.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close