Πες μου γιατι...Στηλες

5 πράγματα που θα χαθούν (και πάντα θα υπάρχουν) μετά το καλοκαίρι

5 πράγματα που θα χαθούν (και πάντα θα υπάρχουν) μετά το καλοκαίρι.
 
Συνήθως τα πράγματα και οι άνθρωποι μας ικανοποιούν στο βαθμό που τους το επιτρέπουμε. Παίρνεις ένα φόρεμα, θα χαρείς με το που θα το βάλεις και θα νιώσεις (ενδόμυχα) πως σύσσωμος ο αντρικός πληθυσμός σε χαζεύει καθώς περνάς από το μπαρ (κι ας έχουν επικεντρωθεί στον αγώνα).
 
Η αξία που δίνουμε στα πράγματα και στις καταστάσεις τις περισσότερες φορές δεν έχει κάνει με την αντικειμενική τους αξία, αλλά στηρίζεται στη συναισθηματική μας ανάγκη. Σ’ αυτό που έχουμε ανάγκη να νιώσουμε. Ακόμα κι αν αυτό το κάτι δεν έχει αποδέκτες τον έξω κόσμο και το βλεπουμε μόνο εμείς και το νιώθουμε μόνο εμείς. Είναι μια παράλληλη πραγματικότητα από την οποία συνήθως δραπετεύεις με απογοήτευση τη στιγμή που επιχειρείς να επιστρέψεις στην σκληρή πραγματικότητα, τη γήινη.
 
Τότε η υπερτίμηση για το Αγόρι, για το φόρεμα, για τις διακοπές θα πέσει σαν βαρύ σύννεφο πάνω σου και θα βιώσεις την υπέρτατη δυστυχία…
Γιατί τα όσα περίμενες δεν βρήκαν αποδέκτες.
 
«Στη ζωή μεγαλύτερη αξία έχουν αυτά που χάνεις, παρά αυτά που βρίσκεις. Γιατί αυτά που βρίσκεις θα ξαναχαθούν, ενώ αυτά που χάθηκαν θα υπάρχουν για πάντα».
 
Δεν ξέρω αν σ’ αυτή τη φράση χωράει αλήθεια ή ελπίδα για αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως και φέτος το καλοκαίρι κάποια πράγματα θα χαθούν. Κάποια θα αλλάξουν τελείως, και κάποια άλλα όσο και να προσπαθείς θα μείνεις στο τέλος με ένα καμμένο χαρτί.
 
Όλα θα υπάρχουν γιατί τα έζησες, γιατί τα άγγιξες.
 
5 πράγματα που θα χαθούν και πάντα θα υπάρχουν αυτό το καλοκαίρι? Άκου…
 
1) Summer love story: (ή love story σκέτο…γενικότερα και ανεξαρτήτως εποχής). Αν τέλειωσε άσχημα θα μείνει ως δίδαγμα, αλλιώς ως μια γλυκειά ιστορία. Θα υπάρχει γιατί πολύ απλά θα ανήκει στις περιπέτειες του 2014 και θα συνοδεύεται με τις ιστορίες που θα χετε να λέτε με τις κολλητές σου το χειμώνα στο γραφείο.
 
2) Φωτογραφίες: Αυτοί που λένε πως οι καλύτερες στιγμές δεν έγιναν ποτέ φωτογραφίες και check in ή δεν τις ζήσανε ή φοβήθηκαν να τις αποθανατίσουν μήπως τελειώσει η μαγεία. Φωτογραφήστε και ποζάρετε χωρίς φόβο. Όχι με σκοπό να αποκομίσετε τα εύσημα “likes” των διαδικτυακών σας φίλων, αλλά για εσάς. Γιατί οι φωτογραφίες μένουν και θυμίζουν στιγμές, λέξεις, συναισθήματα.
 
3) Οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις: Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να γνωρίσεις τους πιο απίθανους ανθρώπους. Ανθρώπους από άλλες κουλτούρες, χώρες που το μόνο που μπορεί να σας συνδέει είναι ένα μπουκάλι κρασί και μια μεγάλη φωτιά στη θάλασσα. Ναι δε θα μείνουν στη ζωή σου, αλλά θα αποτελούν ανάμνηση και μια σειρά από short stories.
 
4) Το μαγιώ σου: Φυσικά και θα χαθεί, αφού θα το κρύψεις στον πάτο της ντουλάπας σου. Όχι γιατί σου έχει κάνει κάτι, απλά γιατί η μόδα αλλάζει και θα ακολουθήσεις πιστά τις βιτρίνες (ρίξε μια ματιά στην έρευνα μαγιώ 2014 που κάναμε για σένα).
 
5) Η επιθυμία για απόδραση: Πότε ήταν που ετοίμαζες βαλίτσες και πότε ήταν που γύρισες πίσω; Όσο έλειπες σου έλειπε λίγο η πόλη, σκεφτόσουν τις εκκρεμότητες και το ενδεχόμενο να γυρίσεις μαυρισμένη και δυναμική να πιάσεις το πρότζεκτ με χαρά. Κατέληξες φυσικά να αναπολείς τις διακοπές και να αναζητάς 2ημερο απόδρασης!!!
 
Αν μπορούσες να κρατήσεις κάτι από τα παραπάνω τι θα διάλεγες;
Μήπως τα πράγματα πρέπει να έχουν τη διάρκεια που τους αρμόζει;
Ίσως αν κρατούσαν περισσότερο να μην τα θέλαμε τόσο πολύ… Δεν ξέρω. Εσύ τι λες;

Ιωάννα Ιωαννίδου

Ειδική σε θέματα…καρδιάς και σχέσεων! Αφού αρθρογράφησε για τη Lifo και άλλα γυναικεία site, μπήκε στην παρέα του Gynaika.gr για να απαντήσει στα δικά σας «γιατί» και να μας εκφράσει τα δικά της «θέλω» μέσα από τη στήλη της «Πες μου γιατί…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.