Feng Shui & Διακοσμηση

Feng-shui: Συμβουλές για καλύτερη τύχη

Feng-shui: Συμβουλές για καλύτερη τύχη
 
Να έχετε φυτά εσωτερικού χώρου. Καλό feng shui είναι να φέρουμε μέσα στο σπίτι τη φύση. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εξαιρετικά ωφέλημα για να ανακυκλώνουν την ενέργεια και να μην την αφήνουν να λιμνάζει. Επίσης, προσθέτουν πόντους στην εμφάνιση του σπιτιού σας.
 
Να μην αλλοιώνετε οπτικά το σχήμα του δωματίου. Ένα τετράγωνο τραπεζάκι σαλονιού, που πατάει πάνω σε ένα μακρόστενο χαλί και πιο δίπλα ένα στρογγυλό φωτιστικό δαπέδου, είναι μια οπτική σύγχυση σχημάτων. Η ενέργεια μπερδεύεται και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Διαλέξτε ένα σχήμα για κάθε χώρο.
 
Ενεργοποιείτε έναν χώρο με το να τον χρησιμοποιείτε συχνά. Στην κουζίνα, αυτό σημαίνει την προσθήκη θέσεων για την κοινωνικοποίηση. Ένας καναπές αντί για καρέκλες στο τραπέζι, λουλούδια αντί για φρούτα και είστε έτοιμες να παρουσιάσετε το νέο σας καθιστικό. Μερικοί διακοσμητές μάλιστα λένε ότι οι κουζίνες είναι το νέο σαλόνι.
 
Τα λουλούδια προσελκύουν τα χρήματα, ειδικά αν προσπαθείτε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το σπίτι σας.
 
Η κρεβατοκάμαρά χρησιμεύει για δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η επαναφόρτιση μέσω του ύπνου, και το δεύτερο είναι το ερωτικό κομμάτι της ζωής σας. Διακοσμήστε το χώρο σε ζεύγη. Ειδικά τα κομοδίνα και τα μαξιλάρια! Κρεμάστε ένα ρομαντικό πίνακα, βάλτε ένα χαλαζία κάτω από το κρεβάτι σας για να ενεργοποιήσετε το τσάκρα της καρδιάς. Το τελευταίο κάντε το ειδικά εσείς που είστε ελεύθερες.
 
Επιπλέον, το κρεβάτι πρέπει να ακουμπάει σε τοίχο και να έχει ψηλό κεφαλάρι. Κάτω από το κρεβάτι δεν αποθηκεύουμε τίποτα. Μένει κενό.
 
Αποφύγετε το κόκκινο χρώμα στο κρεβάτι σας. Είναι ένα έντονο χρώμα με υψηλές δονήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μαξιλάρια ή τα σκεπάσματα.
 
Οι καθρέφτες είναι πολύ ισχυρό εργαλείο στο feng shui. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί όταν τους τοποθετούμε.
ΜΗΝ βάζετε καθρέφτες σε μια κρεβατοκάμαρα, επειδή αντανακλούν και στέλνουν την ενέργεια παντού. Θα έχετε αϋπνίες ή εφιάλτες ή θα ξυπνάτε κουρασμένοι. Το υπνοδωμάτιο θέλουμε να εκπέμπει χαλαρότητα και ηρεμία.
Επίσης αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή να φορτίζεται κινητά τηλέφωνα στο δωμάτιο αυτό.
 
Διαλέξτε ένα χώρο στο καθιστικό ή την τραπεζαρία σας και τοποθετήστε πολλές μαζί οικογενειακές φωτογραφίες.
 
Στην είσοδο του σπιτιού μην έχετε κάτι που εμποδίζει το πλήρες άνοιγμα της πόρτας. Οι ευκαιρίες έρχονται από την είσοδο και αν η πόρτα έχει εμπόδια στο άνοιγμα της το ίδιο θα συμβεί και με τις ευκαιρίες σας.
ΜΗΝ αφήνετε την είσοδό σας άδεια, χωρίς κάποιο διακοσμητικό στοιχείο. Καλωσορίστε την ενέργεια που έρχεται στο χώρο σας. Τοποθετήστε κάτι όμορφο έξω από την πόρτα σας. Αν δεν υπάρχει χώρος, κρεμάστε κάτι επάνω της. Αν ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε τότε αφήστε το φως αναμμένο τα βράδια για κάποιες ώρες.
 
Τέλος τοποθετήστε μαύρη τουρμαλίνη για την αρνητικότητα σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι σας.
 
Προσπαθήστε να συνδυάσετε τα παραπάνω με θετική ενέργεια και στάση ζωής και θα δείτε θαύματα να συμβαίνουν. Καμιά φορά θέλουν χρόνο για να βρουν το δρόμο τους άλλα δεν τον χάνουν ποτέ.

Λέξεις-κλειδιά

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close