ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Λιποαναρρόφηση

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Λιποαναρρόφηση Μηρών – Κοιλίας – Γλουτών – Βραχιόνων – Γονάτων

Η λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που αφαιρεί λίπος από διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι οι μηροί,οι γλουτοί,η κοιλιά,τα μπράτσα και οι βραχίονες,τα γόνατα,η πλάτη κλπ.
Η φιλοσοφία της επέμβασης βασίζεται στην αφαίρεση του λίπους μέσα από μικρές οπές και με την χρήση κάνουλας μικρού διαμετρήματος της τάξης των 3-4 mm.
Σήμερα η λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί και μπορούμε να αλλάξουμε το περίγραμμα του σώματος κατά πολύ και να διαμορφώσουμε όχι μόνο την πρόσθια επιφάνεια αλλά και την πίσω.
Η λιποαναρρόφηση βασίζεται στην έκχυση διαλύματος φυσιολογικού ορού που είναι εμπλουτισμένο σε ξυλοκαίνη και αδρεναλίνη και ηλεκτρολύτες με σκοπό την μείωση κατά πολύ της απώλειας αίματος και παράλληλα η επέμβαση να μην έχει πόνο.
Αυτή η έκχυση εφαρμόσθηκε πρώτα από τον Κlein στην Νέα Υόρκη το 1992 και λέγεται λιποαναρρόφηση με την βοήθεια Tumescent.
Πάνω σε αυτή την βάση στηρίχθηκαν τα νέα μηχανήματα των laser και των υπερήχων τα οποία ουσιαστικά δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα της επέμβασης που βασίζεται στην εμπειρία και τα χέρια του πλαστικού χειρουργού.

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης

Αρχικά κάνουμε το σχεδιασμό πριν την επέμβαση που σημαίνει ότι σημειώνουμε τι θα αφαιρέσουμε από λίπος και εάν χρειάζεται που θα προσθέσουμε. Όλη αυτή η διαδικασία λέγεται και λιπογλυπτική.
Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης εάν είναι μικρής έκτασης μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή με τοπική και μέθη και εάν είναι εκτεταμένη όπως γίνεται στην ανόρθωση γλουτών (BBL) γίνεται με γενική αναισθησία.
Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των ασθενών και η επιτυχής έκβαση της επέμβασης.Το λίπος που αφαιρείται εάν είναι να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο του σώματος καθαρίζεται και τοποθετείται σε ειδικές σύριγγες για έκχυση.

Ανάλογα με τις περιοχές που θα λιποαναρροφήσουμε διαρκεί και η επέμβαση.Τελειώνοντας το χειρουργείο η γυναίκα θα φορέσει ένα ειδικό κορσέ για 4 εβδομάδες που δεν την εμποδίζει τις καθημερινές της ασχολίες αλλά και στο πλύσιμο.
Οι άνδρες που κάνουν συνήθως λιποαναρρόφηση στην κοιλιά φορούν μια ειδική ζώνη κοιλίας.

Ανάρρωση μετά την λιποαναρρόφηση
Πόνος – Μελανιές – Πρήξιμο – Οίδημα – Κίνδυνοι και επιπλοκές

Μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης οι χειρουργημένοι εάν έχουν κάνει μια εκτεταμένη επέμβαση θα μείνουν ένα βράδυ στην κλινική και εάν η λιποαναρρόφηση είναι μικρής έκτασης μπορούν να φύγουν άμεσα από την κλινική.
Οι χειρουργημένοι μπορούν να βγάλουν μετά από 3 ημέρες τον κορσέ και να κάνουν μπάνιο ενώ μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία μετά από 4 ημέρες.
Οι μελανιές σταδιακά φεύγουν καθώς και το πρήξιμο. Δώστε χρόνο για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα αν και θα δείτε διαφορές άμεσα.
Επιτρέπουμε την επάνοδο στην γυμναστική σε 4 εβδομάδες αλλά ενθαρρύνουμε τους χειρουργημένους να περπατάνε άμεσα.

Φωτογραφίες λιποαναρρόφησης πριν-μετά από το αρχείο του κ. Καποσίτα.

Λιποαναρρόφηση πριν-μετά

Περισσότερα στο: https://www.kapositas.gr/lipoanarofisi.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.