Πες μου γιατι...Στηλες

I m a gossip girl …and i like it! (Don’t shoot me!)

Έπειτα από πολύ σκέψη και διακινδυνεύοντας να υποστώ πολλά (ακόμη) delete και block τόσο από τα social media, όσο και από την real life, αποφάσισα να δηλώσω χωρίς φόβο και με πολύ πάθος πως ναι είμαι κουτσομπόλα!
 
Για τους περισσότερους ανθρώπους το κουτσομπολιό είναι μια κακοήθεια, μια άσχημη συμπεριφορά. Παρολαυτά πολλές καριέρες στήθηκαν στο βωμό της μετάδοσης τέτοιων πληροφοριών, τόσο στη μικρή οθόνη όσο και στον έντυπο τύπο. Γιατί πίσω από όλες αυτές τις υπεράνω δηλώσεις περί αδιαφορίας για τα gossip news κρύβεται πάντα το μικρόβιο του «θέλω να τα ξέρω όλα»!
 
Κάπου εδώ στο -να τα ξέρω όλα– εμφανίζομαι κι εγώ.
Συχνά οι φίλες μου με αποκαλούν πρακτορείο Reuters, γιατί θεωρούν πως η έντονη παρατηρητικότητα μου, με βοηθά να μαθαίνω τα νέα του σαββατοκύριακου πριν από αυτές. Ακόμα και τώρα συχνά γίνομαι δέκτης πάρα πολλών πληροφοριών που δεν έχουν να κάνουν με τη ζωή μου, ούτε καν με ανθρώπους που γνωρίζω. Είναι αυτό που λένε «βρίσκομαι τη σωστή στιγμή στο λάθος μέρος». Οι πληροφορίες και τα γεγονότα που φτάνουν στ’ αυτιά μου δεν πρόκειται να προωθηθούν σε περαιτέρω αναμετάδοση. Συνήθως βλέπω, ακούω…αλλά δε μιλάω…
Στη μόνη περίπτωση που θα καταπατήσω τον όρκο σιωπής και θα αποκαλύψω όσα γνωρίζω είναι όταν τα gossip info μπορεί να σώσουν/προστατέψουν κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Δεν ξέρω αν όντως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αν θα αγιάσω ή αν το καυτερό καζάνι της κολάσεως με περιμένει κάπου παρακάτω. Όμως εσύ, εσύ, κι εσύ πριν βιαστείτε να με καταδικάσετε/χαρακτηρίσετε ή δείξετε με το δάχτυλο σταθείτε όρθιοι και απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση…
 
Τι θα κάνατε αν το μυστικό που γνωρίζατε μπορεί να σώσει κάποιον από βέβαιο κίνδυνο; Θα συνεχίζατε να ενστερνίζεστε τη «μαιευτική μέθοδο» του Σωκράτη εν οίδα ότι ουδέν οίδα ή θα το “πάρει το ποτάμι” κι ας μείνει η ρετσινιά της κατινιάς;
 
Αν η απάντηση είναι θετική τότε: shoot me!
 
Εκτός από τη δική μου ιδιάζουσα περίπτωση το gossip έχει κι άλλες κατηγορίες. Άλλες ακίνδυνες και άλλες επικίνδυνες. Ιδού οι πιο χαρακτηριστικές:
 
Α) Η κουτσομπόλα της γειτονιάς/πολυκατοικίας:
 
Είναι η κατεξοχήν γεροντοκόρη που ξέρει ανα πάσα στιγμή τι ώρα βγήκα–επέστρεψα ακόμη και γιατί μάλωσα με το Μάνο.
Η έντονη ενασχόλησή της με τις ζωές των άλλων δεν εμπεριέχει (συνήθως) κακόβουλες προθέσεις απλά απαντά στην κάλυψη του άδειου 24ώρου της (βλέπε μόνη , χωρίς άντρα, παιδιά, εγγόνια). Εδώ θα έδινα βαθμό επικινδυνότητας 2-3 το πολύ. Αλλά αυτό μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση που γνωρίζει τη μαμά σου.
 
Β) Η κουτσομπόλα των σταρ:
 
Αναφέρεται στη J.Lo με το μικρό της όνομα. Τις πιο πολλές ώρες της μέρας τις αφιερώνει στο wikipidea και στην ανάγνωση διαφόρων περιοδικών που γράφουν για τις ζωές των ξένων και εγχώριων σταρ της showbiz. Ξέρει πόσους κοιλιακούς κάνει κάθε μέρα η Britney αλλά και πότε, πού και πώς γνώρισε η Μενεγάκη τον Ματέο. Μπορεί να κατάγεται από κάποιο υψηλό τζάκι που να εξηγεί τη μεγαλομανία της ή απλά να’ ναι η σύζυγος του περιπτερά.
 
Βαθμός επικινδυνότητας: 0
Είναι εντελώς ακίνδυνη απλά μετά το πρώτο μισάωρο θα αναζητάς δικαιολογίες για να τραπείς σε φυγή.
 
Γ) Η κουτσομπόλα του γραφείου/δουλειάς:
 
Σε όποιο επαγγελματικό περιβάλλον κι αν κινείσαι θα τη βρεις μπροστά σου. Είναι μεγαλωμένη με έντονη ανταγωνιστικότητα και μια μόνιμη στιφάδα στις εκφράσεις. Σπάνια θα τη δεις να χαμογελάει ή πιο σωστά να σου δείχνει τα δόντια της. Απώτερος σκοπός της είναι να λάμψει δια της ήττας των άλλων. Οι λέξεις «fairplay» και «συναδελφική αλληλεγγύη» ηχούν άγνωστες στ’ αυτιά της. Γι’ αυτό αν χρειαστείς βοήθεια καλύτερα να απευθυνθείς αλλού.
 
Βαθμός επικινδυνότητας: 10+
Μπορεί η αλήθεια να μαθαίνετε αργά η γρήγορα, αλλά αν πέσεις στα νύχια της σε περιμένουν δύσκολες επαγγελματικές μάχες!
 
…και τέλος:
 
Δ) Η κουτσομπόλα ξαδέρφη:
 
Στα αθώα παιδικά χρόνια, αποκάλυπτε τις κρυψώνες σου στο κρυφτό και μετρούσε τα παγωτά που έτρωγες. Αν έκανες το ολέθριο λάθος να μαλώσεις μαζί της, η μαμά σου μάθαινε όλες σου τις σκανταλιές. Μεγαλώνοντας δεν άλλαξε καθόλου (γιατί είπαμε ο άνθρωπος δεν αλλάζει) ζει για να μαθαίνει λεπτομέρειες από τη ζωή σου με τη κλασική επίκληση στο συναίσθημα «Μα αν δεν πεις εμένα που σ αγαπάω σε ποιον θα το πεις;». Μεταξύ μας καλύτερα σε κανέναν. Μερικές σχέσεις πρέπει ή να κόβονται από νωρίς ή να περιορίζονται στα νέα του καιρού.
 
Tα λόγια και οι σκέψεις δε σταματάνε ποτέ… όμως το gossip έχει όρια.
Γι αυτό κάπου εδώ αποχωρώ. It s coffee time (or something more?)

Ιωάννα Ιωαννίδου

Ειδική σε θέματα…καρδιάς και σχέσεων! Αφού αρθρογράφησε για τη Lifo και άλλα γυναικεία site, μπήκε στην παρέα του Gynaika.gr για να απαντήσει στα δικά σας «γιατί» και να μας εκφράσει τα δικά της «θέλω» μέσα από τη στήλη της «Πες μου γιατί…».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.