Υγεια & Fitness

Φυσιολογικός τοκετός – Στάδια

Φυσιολογικός τοκετός – Στάδια

Τα στάδια του Φυσιολογικού τοκετού είναι τέσσερα:

1. Λανθάνουσα φάση τοκετού η οποία ξεκινάει από τα πρώτα συμπτώματα τοκετού (Αιματάκι,πονάκια,νερά) μέχρι τη διαστολή του τραχήλου στα 4 εκατοστά.
Διάρκεια: Ώρες μέχρι 1-2 μέρες.

2. Ενεργός φάση τοκετού η οποία ξεκινάει από τα 4 εκατοστά διαστολής του τραχήλου μέχρι τη τελεία διαστολή του τραχήλου στα 10 εκατοστά.
Διάρκεια: 6 ώρες κατά μέσο όρο.

3. Στάδιο εξώθησης το οποίο ξεκινάει από τη τελεία διαστολή του τραχήλου μέχρι την έξοδο του μωρού από το σώμα της μαμάς του.
Διάρκεια: 1-3 ώρες.

4. Στάδιο της υστεροτοκίας που αφορά την έξοδο του ομφαλίου λώρου μετά της πλήρους αποκολλήσεως κι εξόδου του πλακούντα.
Διάρκεια: 5-30 λεπτά.

Ιωάννης Βαρδαξόγλου

Ο Βαρδαξόγλου Ε. Ιωάννης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός την περίοδο 2001-2003. Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον 8ο όροφο του Πύργου Αθηνών. Είναι κάτοχος 5 τίτλων Advance life support ATLS, ALS, EPLS, ALSO, ALSG που αφορούν άμεση και εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής στη χειρουργική, στην παθολογία, στην παιδιατρική, στη μαιευτική και στη γυναικολογία. Εκπαιδεύτηκε πάνω σε όλες τις μαιευτικές και γυναικολογικές επεμβάσεις ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στο φυσιολογικό τοκετό. Είναι παντρεμένος από το 2010 και έχει 2 παιδιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.