Feng Shui & Διακοσμηση

Feng-shui και γονιμότητα

Feng shui και γονιμότητα
 
Όταν αποφασίζετε να γίνετε μητέρες, το πρώτο πράγμα που σκέπτεστε είναι το ιατρείο του γυναικολόγου σας. Ο γιατρός, θα σας συμβουλέψει, θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει στο πως να μείνετε έγκυες. Μέχρι εδώ όλα τέλεια και πολύ σωστά. Ίσως όμως να κοιτάζατε και το σπίτι σας και κατά πόσο υποστηρίζει ή εμποδίζει την δυνατότητα μιας εγκυμοσύνης?
 
Η υπογονιμότητα για το Feng shui μπορεί να οφείλετε στην ενέργεια, που είναι στάσιμη και μετατρέπεται σε αρνητική, σε έναν τομέα που απουσιάζει από το σπίτι σας λόγω σχήματος ή σε ένα αρνητικό άστρο που πολεμάει έναν τομέα.
 
Το Feng shui έχει ως στόχο να εξισορροπήσει την ενέργεια ενός χώρου ώστε τα μέλη του να απολαμβάνουν την υγεία και την ευημερία στη ζωή τους.
 
Θα σας δώσω μερικές συμβουλές για θετική ενέργεια στο σπίτι σας και για βοήθεια στην σύλληψη του μωρού σας.
 
Όταν όλα είναι σε αρμονία τότε η ενέργεια κυλάει σαν ποτάμι.
Αλλά όταν ένα περιβάλλον δεν ακολουθεί τις βασικές αρχές του Feng shui, το αποτέλεσμα φαίνεται παντού.
 
Από πονοκεφάλους και κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης, απουσία φίλων, προβλήματα εργασίας μέχρι και στειρότητα!
 
Για να φέρετε στο σπίτι σας την ισορροπία, ξεκινήστε με την είσοδο του σπιτιού σας, η οποία θεωρείται το στόμα της ενέργειας, είναι δηλαδή το μέρος από όπου η ενέργεια μπαίνει στο σπίτι σας. Πρέπει να είναι καθαρή, να μην υπάρχουν σκουπίδια ή παρατημένα-παλιά ή χαλασμένα αντικείμενα.
Απέναντι δεν είναι καλό να υπάρχουν κολόνες της ΔΕΗ, νοσοκομείο, κτίριο με καθρέφτες, ένα παλιό κλειστό ερειπωμένο σπίτι ή ένα ψηλό βουνό.
 
Σε περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω ισχύει και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του σπιτιού σας, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη οπουδήποτε κοντά στην μπροστινή πόρτα μπορεί να βοηθήσει ώστε να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια.
 
Το υπνοδωμάτιο είναι ένας επίσης σημαντικός χώρος στο Feng shui, δεδομένου ότι εκεί εκτός του ότι κοιμάστε και φορτίζεται τις μπαταρίες σας, εκεί κάνετε και έρωτα. Όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, ο στόχος σας είναι να εξισορροπιστεί η θηλυκή ενέργεια με την αρσενική ενέργεια.
Ξεκινήστε με το να διακοσμήσετε όμορφα την κρεβατοκάμαρά σας, με μαλακές γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις. Ο σκοπός είναι ο χώρος να σας ηρεμεί και να σας δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας.
Δοκιμάστε χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ, το χρώμα της άμμου, το ιβουάρ, με μια δόση χρυσού ή ασημένιου και πινελιές κόκκινου.
Αποφύγετε τα φυτά, τα λουλούδια και το νερό σε οποιαδήποτε μορφή του, ακόμα και σε φωτογραφία ή σε πίνακα.
Αφαιρέστε οτιδήποτε σας θυμίζει εργασία, όπως τον υπολογιστή, χαρτιά που φέρατε από το γραφείο ή την τσάντα της δουλειάς σας. Μακριά η τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο, ειδικά όταν προσπαθείτε να συλλάβετε.
Επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν στάζει νερό από το μπάνιο το οποίο θα το ακούτε όταν είστε στο κρεβάτι σας, δεδομένου ότι αυτό αντιστοιχεί σε απώλεια ενέργειας.
 
Το καλοκαίρι, όταν ζεσταίνεστε προτιμήστε Air-condition ή επιδαπέδιο ανεμιστήρα αντί για αυτόν στην οροφή του δωματίου. Αυτό γιατί ο ανεμιστήρας οροφής ενώ μπορεί να είναι ιδανικός για το καθιστικό, το γραφείο ή την κουζίνα σας, στο υπνοδωμάτιο διαταράσσει την ενέργεια κάνοντας την να στριφογυρνάει συνεχώς.
 
Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν έχει έρθει ακόμα, στο Feng shui είναι σημαντικό να δημιουργήσετε συμβολικά χώρο για το μωρό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οργανώσετε το σπίτι σας ώστε να χωράει ένα μωρό.
 
Ένας άλλος απλός τρόπος για να ενισχύσετε την ενέργεια που θα ενθαρρύνει την εγκυμοσύνη σας, είναι να προσθέσετε στο σπίτι σας φωτογραφίες και αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν την μητρότητα και τα παιδιά. Στην Κίνα τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, τοποθετούν στο υπνοδωμάτιό τους μια εικόνα με παιδιά που παίζουν. Άλλα σύμβολα γονιμότητας είναι τα ρόδια ή φωτογραφίες με ανίψια, βαφτιστήρια ή παιδιά φίλων.
 
Φροντίστε να σκέφτεστε θετικά, κάντε εικόνα τον εαυτό σας έγκυο ή να κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωρό σας. Να το πηγαίνετε βόλτα ή να το ταΐζετε. Κρατήστε αυτήν την εικόνα και φέρνετε την στο μυαλό σας κάπου-κάπου, σε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.
 
Και όλα θα πάνε καλά …αρκεί να το πιστέψετε!!!

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.