Feng Shui & Διακοσμηση

Έρως ανίκατε μάχαν (Έρωτα ανίκητε εις τη μάχη)

Η τροφή της καρδιάς μας είναι ο έρωτας. Όταν είμαστε ερωτευμένοι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, η χαρά και η αισιοδοξία μας επισκέπτονται και νιώθουμε τόση πίστη στον εαυτό μας που είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Και έτσι είναι. Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε βάλει στόχο!
 
Πως όμως θα βρούμε το ιδανικό μας ταίρι; Ποιος είναι αυτός που περιμένουμε; Και κυρίως ΠΟΥ είναι επιτέλους και γιατί δεν έρχεται;
 
Πολλές φορές μπλοκάρουμε εμείς οι ίδιοι τις καταστάσεις και τα γεγονότα που πρόκειται να μας συμβούν. Όταν π.χ. σκεφτόμαστε έναν ψηλό, μελαχρινό με στιβαρά μπράτσα, κουστούμι Armani και BMW είναι σίγουρο ότι μπλοκάρουμε και απορρίπτουμε όλες τις υπόλοιπες πιθανότητες.
Έτσι αν είναι να έρθει κάτι άλλο, είναι σαν να μην ήρθε. Γιατί έχουμε εστιαστεί στο συγκεκριμένο περιμένοντας το να φανεί. Λοιπόν κορίτσια θα περιμένετε πολύ… καλύτερα διαβάστε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα ή δείτε μια ρομαντική σειρά. Ο αγαπημένος σας είναι εκεί και σας περιμένει.
 
Δώστε ξεκάθαρο στόχο. Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε;
Έναν άνθρωπο να σας αγαπάει και να τον αγαπάτε, να σας καταλαβαίνει, να σας προστατεύει, ή οτιδήποτε άλλο θέλει η κάθε μια.
 
Αφού ξεκαθαρίσετε τον στόχο σας, αρχίστε να δημιουργείτε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τον φέρουν στη ζωή σας.
Δηλαδή? Επιχείρηση σπίτι!
 
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά όπως σοφά λέει η παροιμία και θα συμπληρώσω γράφοντας ότι η καθαριότητα είναι όλη η αρχοντιά.
Το να διατηρείτε καθαρό τον χώρο σας, σημαίνει ότι αν ο …πρίγκιπας σας μπει στο σπίτι σας θα νιώσει υπέροχα και θα πάρετε πολλά bonus στο μυαλό του. Στα συν ενός καθαρού σπιτιού είναι η φρέσκια , καθαρή, ήρεμη ενέργεια που ρέει και αποπνέει ο χώρος. Αυτόματα στο μυαλό κάποιου συμβολίζει ένα άτομο συγκροτημένο και δυνατό. Ένα ακατάστατο σπίτι ποτέ δεν έχει ελκύσει κάποιον.
 
Το υπνοδωμάτιο σας καλό θα είναι να μην έχει την Barbie συλλογή σας σε κοινή θέα, ούτε πολύ ροζ. Αυτά όλα παραπέμπουν σε μικρότερες ηλικίες και καλό θα είναι να σταματήσουμε τον παλιμπαιδισμό σκεπτόμενες μπροστά στον καθρέφτη αν ακόμα μας παίρνει να φορέσουμε αυτό το ροζ κοκαλάκι…
 
Τα πάντα σε ζεύγη. Τίποτα μονό ή τριπλό δεν έχει χώρο στο υπνοδωμάτιο. Εκεί τα βασικά είναι διπλά. Δυο κομοδίνα, δυο μαξιλάρια, δυο πορτατίφ, δυο φωτογραφίες. Και έρωτα… βάλτε τον έρωτα στο υπνοδωμάτιο! Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και θα ξέρει ότι είναι ευπρόσδεκτος.
 
Βάλτε κόκκινο. Εντάξει μην βάψετε τους τοίχους. Απλά προσθέστε κόκκινο χρώμα. Είτε στα σεντόνια, είτε σε ένα γλυπτό με ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι, δυο κόκκινα κεριά. Φτιάξτε λίγο ερωτική την ατμόσφαιρα.
Όχι πολύ και τρομάξει. Λίγο αρκεί.
 
Βάλτε κόκκινο επάνω σας. Το κόκκινο τραβάει την προσοχή. Έχει συνδεθεί στο μυαλό μας ότι με το κόκκινο σταματάμε. Στο φανάρι, στο stop.
Γενικά το κόκκινο δηλώνει στο υποσυνείδητο, σταμάτα κοίτα με και δώσε προσοχή. Φυσικά μην το παρακάνετε και βγείτε έξω φορώντας κόκκινο φόρεμα με κόκκινες γόβες και κόκκινο κραγιόν. Ένα από αυτά αρκεί.
 
Να θυμάστε πάντα ότι όσο πιο απλά τόσο πιο καλά. Ένα tip που ακολουθώ πάντα, από την στιγμή που το διάβασα είναι το εξής… Κοιταχτείτε στον καθρέφτη ένα δευτερόλεπτο πριν βγείτε από το σπίτι. Εκεί που θα πέσει το μάτι σας, αφαιρέστε το. Μπορεί να είναι το κολιέ ή το κραγιόν ή κάτι άλλο. Είναι περιττό.
 
Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Εμείς κάνουμε τα πράγματα δύσκολα και πολύπλοκα. Με καθαρό στόχο, καθαρό σπίτι και λίγο kinky διάθεση στην κρεβατοκάμαρα …δεν σας βλέπω για πολύ μόνες!!!
 
Υ.Γ. Η φωτογραφία του άρθρου είναι από το γλυπτό “Ο μύθος του έρωτα και της ψυχής”

Λέξεις-κλειδιά

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close