Δελτια τυπου

Εκπομπή “ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ” – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

“Τόσα χρόνια μια ανάσα”

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΙΤΣΗ
“Τόσα χρόνια μια ανάσα”
Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιανουαρίου 2020, 16.00, ΕΡΤ1

Σαν να έζησε τη ζωή του με μια ανάσα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κι όταν ήρθε η ώρα «έφυγε» σιωπηλά προδομένος απ’ την καρδιά του, όχι όμως από τους ανθρώπους που αγάπησε, την οικογένεια και τους φίλους του.
Υπήρξε ένας από τους πιο δημιουργικούς και ίσως από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς της γενιάς του. Ένας εμπνευσμένος καλλιτέχνης, ένας καλόκαρδος και γενναιόδωρος άνθρωπος, που θα ζει πάντα στις καρδιές μας.
Στο αγαπημένο στέκι του Λαυρέντη, ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Ζουγανέλης, μοιράζονται με την Έλενα Κατρίτση στιγμές από την κοινή τους διαδρομή στη ζωή και στη μουσική. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Δήμητρα Παπίου, ο Νίκος Αλιάγας και ο καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας μιλούν για τον δικό τους Λαυρέντη.
Τα παιδικά του χρόνια στον Πτελεό Μαγνησίας και οι φίλοι που βρίσκονταν κοντά του μέχρι και το τελευταίο καλοκαίρι αλλά και η μεγάλη του αγάπη για την ομάδα του Παναθηναϊκού, παρουσιάζονται στο πρώτο μέρος του αφιερώματος στον σπουδαίο καλλιτέχνη. Η είδηση της απώλειάς του τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου, «πάγωσε» όλους εμάς, που σιγοψιθυρίζουμε τα τραγούδια του.
Η σύζυγός του, Ελένη Παπαλιάκου Μαχαιρίτσα και η κόρη του Μαρία Κλάρα, μοιράζονται «καρέ» από τις προσωπικές τους στιγμές, φωτογραφίες και βίντεο με το Λαυρέντη μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Delis Panagiotis

Marketing and advertising expert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.