Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός για το “Η Θεσσαλονίκη με μοβ καφτάνι”

…Μία τυχερή θα το κερδίσει 100% δωρεάν.

Μην χάσεις την ευκαιρία, κέρδισε το εσύ …εύκολα και απλά!

Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να συμμετάσχεις στην κλήρωση είναι:

1. Να κάνεις like στη σελίδα μας στο Facebook με ένα click εδώ, και με σχόλιο (comment) το ονοματεπώνυμο σου στο post του διαγωνισμού.

2. Να κάνεις κοινοποίηση (share) δημόσια το διαγωνισμό στο προφίλ σου.

Τι περιμένεις? Μπορεί να είσαι μία από τις τυχερές που θα κερδίσουν!

Η κλήρωση θα γίνει στις 28/06/2018.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο βιβλίο Η Θεσσαλονίκη με Μοβ Καφτάνι παρουσιάζονται, χωρίς μελοδραματισμούς και τραγικές περιγραφές, τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που συνδέονται με την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορία της Ελένης από τη Σμύρνη και της Σεριφέ από το Ρέθυμνο, που βιώνουν τις ίδιες χαρές, τις ίδιες λύπες, την ίδια νοσταλγία, τους ίδιους πόνους, εναλλάσσεται με τα πολιτικά γεγονότα της εποχής. Μέσα από την πορεία των δύο οικογενειών παρακολουθούμε το δράμα της ανταλλαγής των πληθυσμών που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι δεσμοί των ανθρώπων με τη γενέτειρά τους είναι άρρηκτοι όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμη κι αν τα συναισθήματα αλλάξουν μέσα σε λίγες μέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες και οι φίλοι καταλήξουν εχθροί.

Μετάφραση από τα τουρκικά
ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

– Αν αντιληφθεί κανείς σωστά τις αντιφάσεις, μπορεί να προβάλει ένα νέο και σωστό ισχυρισμό. Αυτό δεν είναι σύμπτωση αλλά μια λογική και δίκαιη βούληση. Προς Θεού, μην ξεχνάτε ότι αυτό που λέμε θέλημα Θεού
είναι η διαμόρφωση μιας σκέψης με τη μέθοδο της σύνθεσης.
– Υπάρχει ένας ορίζοντας στο βλέμμα κάθε ανθρώπου. Δεν έχει σημασία αν είναι ρηχός ή απέραντος. Γιατί σε όποιο σημείο του ορίζοντα και αν πάει κανείς, αυτό ονομάζεται μετανάστευση…
Όταν έρθει η ώρα της θλίψης, τα κλήματα θρηνούν όλα μαζί. Στη φλούδα των σταφυλιών υπάρχει ένα παραμύθι που το αφηγείται στη θάλασσα.

Ο Γιλμάζ Καρακογιουνλού γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1936.
Σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Συνέχισε τις σπουδές του στο University of Michigan USA (Diploma of Communication), στη Βοστόνη στο Macber of Sterling Institution (Diploma of Effective Management), στο University of Georgia USA (Master of Business Administration) και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (Πολιτικά και Οικονομικά της Ιστορίας).
Εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ως διευθύνων σύμβουλος.
Σήμερα αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.Διετέλεσε βουλευτής Κωνσταντινούπολης του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας.
Έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια. Επίσης, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, το μυθιστόρημα Το Περιδέραιο της Σαλκίμ Χανίμ (Salkim Hanim’in Taneleri), το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας, απέσπασε το Α΄ βραβείο μυθιστορήματος Yunus Nadi το 1990.
Το μυθιστόρημά του Uc Aliler Divani τιμήθηκε επίσης με το Α΄ βραβείο
της Ένωσης Λογοτεχνών το 1991. Τέλος, το Guz Sanclsl, το οποίο κυκλοφορεί
με τον τίτλο Πληγές του Φθινοπώρου από τις εκδόσεις μας, έλαβε το Α΄ βραβείο
της Ένωσης Τούρκων Συγγραφέων το 1992.

Delis Panagiotis

Marketing and advertising expert.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.