ΟμορφιαΥγεια & Fitness

Ανόρθωση στήθους – Μέθοδοι και ανάρρωση

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD
Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
https://www.kapositas.gr

Ανόρθωση στήθους – Μέθοδοι και ανάρρωση

Η πτώση του στήθους διορθώνεται με την μέθοδο της ανόρθωσης στήθους. Η πτώση του στήθους είναι μια φυσική συνέπεια της ηλικίας αλλά και του βάρους των μαστών. Παράγοντες όπως είναι η εγκυμοσύνη και οι αυξομειώσεις βάρους επηρεάζουν την εμφάνιση της.
Ανάλογα με τον βαθμό της πτώσης του στήθους αλλά και του μεγέθους των μαστών υπάρχουν μέθοδοι στην πλαστική χειρουργική που μπορούν να ανορθώσουν ένα πεσμένο στήθος.
Ένας επιπλέον παράγοντας είναι η μεγάλη απώλεια βάρους δηλαδή η μεγάλη απώλεια κιλών είτε με δίαιτα είτε με επέμβαση στομάχου.
Είναι μια νέα κατηγορία ανόρθωσης στήθους που απαιτεί εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Η πτώση του στήθους ταξινομείται με βάση την θέση του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω με βάση την υπομάστιο πτυχή αυτή δηλαδή που είναι κάτω από τον μαστό. Εάν το σύμπλεγμα είναι στα όρια και πάνω τότε μπορεί να έχουμε ήπια πτώση ή ψευδο-πτώση του στήθους. Εάν η θηλή είναι κάτω από την πτυχή τότε είναι 3ου-4ου βαθμού.
Σημαντικός παράγοντας είναι το μέγεθος του στήθους και οι διαστάσεις του θώρακα της κάθε γυναίκας.

Μέθοδοι ανόρθωσης στήθους

Οι μέθοδοι που έχει η πλαστική χειρουργική στην φαρέτρα της είναι οι τεχνικές της μικρής ανόρθωσης και οι μέθοδοι της μεγαλύτερης ανόρθωσης του στήθους. Οι μικρές ανορθώσεις γίνονται με μικρές τομές γύρω από την θηλαία άλω και κάποιες με μια μικρή κάθετη τομή. Οι μεγαλύτερες πτώσεις με τομές που είναι σαν ανάποδο Τ. Οι μικρές πτώσεις συνήθους αντιστοιχούν συνήθως σε μικρά στήθη που μπορεί να χρειασθούν και ένθεμα σιλικόνης ενώ οι μεγαλύτερες σε μεγαλύτερα στήθη. Δεν υπάρχει πάντα ένας κανόνας και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αυτός είναι ο λόγος ότι η ανόρθωση του στήθους απαιτεί εμπειρία του πλαστικού χειρουργού ούτως ώστε να επιλέξει την καταλληλότερη μέθοδο σε κάθε περίπτωση

Ανόρθωση στήθους – Κίνδυνοι – Επιπλοκές και παρενέργειες

Η ανάρρωση μετά από ανόρθωση στήθους είναι ήπια και δεν απαιτείται μεγάλη αποχή της γυναίκας από την εργασία της. Την επόμενη της επέμβασης αναχωρεί από την κλινική με ειδικό σουτιέν,προληπτική αντιβίωση και ήπια παυσίπονα γιατί ουσιαστικά δεν έχει πόνο. Οι ραφές είναι εσωτερικές και το τραύμα κλείνει με ειδική κόλλα. Η επάνοδος στην γυμναστική επιτρέπεται σε 4 εβδομάδες.

Δείτε την εμπειρία μίας γυναίκας που έκανε ανόρθωση στήθους με ενθέματα με τον Δρ Νώντα Καποσίτα:

Φωτογραφίες ανόρθωσης στήθους πριν-μετά από το αρχείο του κ. Καποσίτα.

Ανόρθωση στήθους πριν-μετά

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ανόρθωσης στήθους στο  https://www.kapositas.gr/anorthosi_maston.php

Λέξεις-κλειδιά

Νώντας Καποσίτας

M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinοis at Chicago, USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close