Ψυχολογια

Συμβουλές για μητέρες – Το παιδί μου θέλει κατοικίδιο …

Παιδιά και κατοικίδια

Συμβουλές για μητέρες – Παιδιά και κατοικίδια

Όλες οι μητέρες σίγουρα αντιμετώπισαν το ερώτημα “μαμά θα μου πάρεις ένα σκύλο/γάτα κτλ.” …Γι’ αυτό βρήκαμε ένα χρήσιμο άρθρο για εσάς, που θα σας καθοδηγήσει στο πως να αντιμετωπίσετε το ερώτημα αυτό.

Μια συχνή απαίτηση-ανάγκη των παιδιών είναι να αποκτήσουν το δικό τους κατοικίδιο. Το θέμα είναι όμως, είναι έτοιμο το παιδί σας να αναλάβει τη φροντίδα ενός σκύλου την ίδια στιγμή που το ίδιο το παιδί χρειάζεται φροντίδα από εσάς;

Με αυτή και μόνο τη σκέψη, σίγουρα φεύγει γρήγορα από το μυαλό σας μία τέτοια προοπτική όμως το θέμα είναι πως μπορεί να πληγώσετε το παιδί σας με ένα σκέτο «όχι» καθώς δεν μπορείτε να του εξηγήσετε για ποιο λόγο δεν μπορεί να έχει σκυλάκι. Θα πρέπει λοιπόν να κινηθείτε με τακτική σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να καθίσετε με το παιδί και να μιλήσετε για τους λόγους που εκείνο θέλει να αποκτήσει σκυλάκι. Αν σας απαντήσει για παράδειγμα ότι θέλει επειδή σκυλάκι έχει και η συμμαθήτριά της στο σχολείο, θα πρέπει η συζήτηση να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση γιατί στην περίπτωση αυτή είναι άλλα τα προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί σας. Αν όμως σας εξηγήσει ότι θέλει ένα σκυλί γιατί αγαπάει πολύ τα ζώα, θέλει να τα φροντίζει και αναλαμβάνει εξολοκλήρου την ευθύνη του, τότε θα πρέπει να δείτε πιο ‘ζεστά’ το όλο θέμα. Αν είστε αρνητική στο να αποκτήσει κατοικίδιο, τότε εξηγήστε του τους λόγους. Επίσης δώστε του την εναλλακτική να ταΐζει και να ποτίζει τα αδέσποτα, εξηγώντας στο παιδί πως και αυτά έχουν ανάγκη από ένα σπίτι και φυσικά απόλυτη φροντίδα.

Πηγή: Mothersblog.gr

Λέξεις-κλειδιά

Girl Next Door

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας βρίσκει για εσένα ότι ψάχνεις! Συμβουλές ομορφιάς, συνταγές, διακόσμηση, διαγωνισμούς, μόδα...και ότι άλλο χρειάζετε η γυναίκα του σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close