Ελπιδα και ΑνθρωπιαΣτηλες

Ο ερωτευμένος που έκοψε κυριολεκτικά ένα βουνό στα δύο για την αγάπη του! Αληθινή ιστορία.

Έσκαβε κάθε μέρα, όλη μέρα...για 22 χρόνια!

Ένας νεαρός εργάτης σε ανθρακωρυχείο σε ένα βουνό της Ινδίας ζούσε ευτυχισμένος μαζί με την γυναίκα του η οποία του έφερνε φαγητό καθημερινά στο βουνό στο οποίο εργαζόταν.
Μία μέρα όμως η γυναίκα του σκόνταψε σε ένα κακοτράχαλο σημείο του βουνού και έπεσε στο κενό.
Ο νεαρός δυστυχισμένος κατέβηκε να την βοηθήσει και την βρήκε ετοιμοθάνατη, δυστυχώς πέθανε στα χέρια του αβοήθητη. Κανένας δεν άκουγε το κλάμα του νεαρού και τις φωνές του για βοήθεια, ακόμη και αν είχαν ακούσει όμως το νοσοκομείο ήταν πίσω από το βουνό και χωρίς πρόσβαση από δρόμο.

Αφού πέθανε ο έρωτας της ζωής του ο νεαρός πούλησε όλη του την περιουσία (3 κατσίκες) για να πάρει καλέμι και σφυρί για να αρχίσει να ανοίγει δρόμο κόβοντας το βουνό στην μέση.
Όλο το χωριό του τον περιγελούσε και τον αποκαλούσε τρελό. Το βουνό είχε ύψος 300+ μέτρα.
Ο νεαρός όμως δούλευε κάθε μέρα επί ώρες για χρόνια. Η μόνη σκέψη που του έδινε δύναμη ήταν η αγαπημένη του γυναίκα που χάθηκε τόσο άδικα.
Μετά από πολλά χρόνια επίμονης δουλειάς ο δρόμος άρχισε να γίνετε πραγματικότητα και έτσι ακόμη και όσοι τον αποκαλούσαν τρελό άρχισαν να του φέρνουν φαγητό, εργαλεία και να τον βοηθούν!

Μετά από 22 χρόνια καθημερινής εργασίας ο “τρελός” έκοψε το βουνό στα δύο και δημιούργησε ένα δρόμο που ενώνει το χωρίο του με την πόλη και το νοσοκομείο (η απόσταση πριν τον δρόμο ήταν 64 χιλιόμετρα μέσω του βουνού – τώρα πια είναι μόνο 1,6 χιλιόμετρα μέσω του δρόμου!), πέτυχε τον στόχο του.
Δεν θα πεθάνει πια κανένας άλλος άνθρωπος αβοήθητος στο βουνό.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OJTIlRxFrQI&t=3s

Λέξεις-κλειδιά

Delis Panagiotis

Marketing and advertising expert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close