Υγεια & Fitness

Δείτε τη λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα του 2013 – από την Greenpeace

Πρόσφατα σε αυτό το post δημοσιεύσαμε μια λίστα μεταλλαγμένων τροφίμων.
 
Μετά από έρευνα, επικοινωνία με εταιρείες και την Greenpeace, μάθαμε ότι η λίστα αυτή είναι προϊόν απάτης και παραχάραξης.
 
Ακολουθεί ανακοίνωση της Greenpeace.
 
Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας.
 
GREENPEACE
 
Προς κάθε ενδιαφερόμενο Αθήνα Μάρτιος 2013
 
ΠΡΟΣΟΧΗ
 
H Greenpeace δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι διάφορες λίστες για μεταλλαγμένα τρόφιμα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο Internet και στα διάφορα Blogs είναι απάτη και δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι λίστες αυτές αποτελούν προϊόν ψηφιακής παραχάραξης με το λογότυπο της και στοχεύουν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για λόγους ανταγωνιστικών συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών. Επίσης δηλώνει ότι:
 
1) Δεν εκδίδει οδηγό καταναλωτών για μεταλλαγμένα συστατικά στα τρόφιμα εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος είναι πως υπάρχει σαφέστατη Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία που υποχρεώνει τη σήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων, μόνον εφ’ όσον αυτά περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.
 
2) Μέχρι πρόσφατα ασχολείτο αποκλειστικά με τα μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές και εξέδιδε ανάλογους οδηγούς μεταλλαγμένων, που αφορούσαν στο σκέλος της παραγωγής ζωικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, πτηνοτροφικά, ιχθυοκομικά) ενώ συγχρόνως έκανε μεγάλο αγώνα με στόχο τη χρήση ντόπιων μη- μεταλλαγμένων κτηνοτροφικών φυτών (πχ κουκί-ρεβίθι) από τις γαλακτοβιομηχανίες.
 
Σήμερα η Greenpeace δεν εκδίδει κανένα οδηγό για μεταλλαγμένα γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας τέτοιος οδηγός στην ιστοσελίδα της.
Έγκυρες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μόνο στην επίσημη Ιστοσελίδα της Greenpeace ή στο Δίκτυο Προστασίας Καταναλωτών (Greenpeace) στο τηλέφωνο 210 3838990.

Λέξεις-κλειδιά

Girl Next Door

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας βρίσκει για εσένα ότι ψάχνεις! Συμβουλές ομορφιάς, συνταγές, διακόσμηση, διαγωνισμούς, μόδα...και ότι άλλο χρειάζετε η γυναίκα του σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close