Υγεια & Fitness

Γυναικεία γονιμότητα: Χρήσιμες συμβουλές για να την ενισχύσετε

Αν θέλετε να αποκτήσετε παιδί, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η γονιμότητα επηρεάζεται άμεσα από την γενική κατάσταση της υγείας σας και τον τρόπο ζωής σας.
Εκτιμάται ότι η πλειονότητα των γυναικών ηλικίας 25-38 ετών τεκνοποιεί μέσα σε δύο χρόνια από τη στιγμή που θα το προγραμματίσει.
 
Εκτός από τον προγραμματισμό όμως, χρειάζεται και υπομονή. Ακόμη και τα πιο γόνιμα ζευγάρια έχουν πιθανότητα μόνο 20% κάθε μήνα να γίνουν γονείς.
 
Εάν επιθυμείτε να τεκνοποιήσετε, προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:
-Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς πολλά λίπη και σάκχαρα που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των ωοθηκών.
 
-Μην κάνετε υπερβολική άσκηση. Εάν ο εμμηνορρυσιακός σας κύκλος έχει παραταθεί πέραν των 35 ημερών λόγω της εντατικής άσκησης, πιθανότατα οι κύκλοι σας είναι ανοωορρηκτικοί. Στους κύκλους αυτούς, δεν σπάει το ωοθυλάκιο ώστε να απελευθερωθεί στη μέση του κύκλου το ωάριο που είναι μέσα του και να συμμετέχει στη γονιμοποίηση. Οι ανωορρηκτικοί κύκλοι οφείλονται συνήθως στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή άλλες ορμονικές διαταραχές.
 
-Μην καπνίζετε. Τα τσιγάρα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στα ωάρια και στην έκκριση οιστρογόνων.
 
-Αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες, καθώς η απώλεια βάρους δυσχεραίνει την προσπάθειά σας να αποκτήσετε μωρό.
 
-Αποφύγετε τη χρήση ενδομήτριου σπιράλ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πυελικής φλεγμονής και πιθανής εξωμήτριου κύησης, καταστάσεις που επιβαρύνουν τη γονιμότητα.
 
-Προστατευτείτε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γιατί τα διάφορα μικρόβια μπορούν να καταστρέψουν τα όργανα του γενετικού σας συστήματος, και συγκεκριμένα τις σάλπιγγές σας.
 
-Μην παίρνετε φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 
-Ορισμένα νοσήματα, όπως ο λύκος και οι πολυκυστικές ωοθήκες επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα.

Λέξεις-κλειδιά

Girl Next Door

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας βρίσκει για εσένα ότι ψάχνεις! Συμβουλές ομορφιάς, συνταγές, διακόσμηση, διαγωνισμούς, μόδα...και ότι άλλο χρειάζετε η γυναίκα του σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close