Feng Shui & Διακοσμηση

Feng-shui: Χριστούγεννα και χρυσός

Στην Ελληνική μυθολογία, ένας από τους πιο γνωστούς βασιλιάδες είναι ο Μίδας, βασιλιάς της Φρυγίας. Έγινε γνωστός για την ιδιαίτερη ικανότητά του να μετατρέπει σε χρυσάφι ότι άγγιζε. Ο Μίδας είχε τη δυνατότητα να κάνει μόνο μία ευχή στους Θεούς, και αυτή ήταν να κάνει ότι αγγίζει χρυσό!
 
Ερχόμενοι στο σήμερα παρατηρούμε ότι δεν έχει αλλάξει και πολύ η άποψη μας για το συγκεκριμένο μέταλλο. Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά, έλεγε παλαιότερα μια διαφήμιση για λογαριασμό γνωστής εταιρίας κοσμημάτων. Και ως ένα βαθμό ισχύει. Το χρυσό είναι σύμβολο πίστης και αφοσίωσης. Ένα χρυσό δαχτυλίδι σημαίνει δέσμευση από αυτόν που το χαρίζει προς αυτόν που το φοράει. Ένας γάμος επισφραγίζεται με χρυσές βέρες. Αν διαλέξουμε να χαρίσουμε ένα κόσμημα ή αντικείμενο από χρυσό σε κάποιον, τότε σημαίνει πολλά για εμάς.
 
Για κάποιον που απέκτησε φήμη και πλούτη λέμε ότι ¨τρώει με χρυσά κουτάλια¨.
 
Για μια ξεχωριστή βραδιά, σε μια γιορτή, ένα ρεβεγιόν, θα επιστρατεύσουμε εμείς οι γυναίκες τα χρυσά μας πολύτιμα πέδιλα και αξεσουάρ και οι άντρες με την σειρά τους θα φορέσουν τα χρυσά μανικετόκουμπα ή το ρολόι τους.
 
Θέλουμε να δηλώσουμε αφθονία και χαρά. Γιορτάζουμε και θέλουμε να το δείξουμε και να το φωνάξουμε.
 
Το χρυσό είναι το μέταλλο που δεν χάνει ποτέ την αξία του. Για αυτό πιο παλιά οι άνθρωποι τα μετέτρεπαν σε λίρες. Σήμερα οι πιο μεγάλες τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν θυρίδες γεμάτες από ράβδους χρυσού που ανήκουν σε σπουδαίους πελάτες τους.
 
Μια άλλη λέξη που χρησιμοποιείται για το πετρέλαιο είναι ¨μαύρος χρυσός¨ δηλώνοντας έτσι το πόσο πολύτιμο είναι.
 
Το χρυσό θεωρείται το πιο πολύτιμο από τα μέταλλα και στο Feng-shui. Όταν το τοποθετείς στο χώρο θεωρείται επίδειξη πλούτου και δύναμης. Και δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις Feng-shui για να το αντιληφθεί αυτό.
 
Το χρυσό ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου και το ιδανικό του σχήμα είναι κυκλικό ή στρογγυλό. Ταιριάζει απόλυτα στη Δύση και τα βορειοδυτικά, κατευθύνσεις που ανήκουν σε αυτό το στοιχείο. Μια κατεύθυνση που ταιριάζει επίσης στο μέταλλο αυτό, είναι ο Βορράς.
 
Βάλτε χρυσά νομίσματα στο πορτοφόλι ή το ταμείο σας για πλούτο. Τοποθετήστε χρυσά αντικείμενα στο χώρο σας για προσέλκυση αφθονίας και πλούτου στη ζωή σας. Τοποθετήστε ένα χρυσό βάτραχο κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας κοιτώντας το εσωτερικό του, για πλούτο. Ένας χαμογελαστός χρυσός Βούδας είναι σύμβολο ευτυχίας και χαράς. Το χρυσό χρώμα επίσης ενισχύει την έμπνευσή.
 
Τώρα τα Χριστούγεννα στολίζουμε τα σπίτια μας με χρυσά κεριά, χρυσές πιατέλες που γεμίζουμε με γλυκά, χρυσές μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
 
Λίγη υπερβολή λόγω Χριστουγέννων δεν βλάπτει. Χαρείτε αυτήν την υπέροχη εποχή του χρόνου. Γελάστε, διασκεδάστε, στολίστε το σπίτι και τον εαυτό σας αν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πιο όμορφα και θα ανταμειφτείτε.

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.