Feng Shui & Διακοσμηση

Feng-shui και Αυτοεκτίμηση

Feng-shui και Αυτοεκτίμηση
 
Μερικές φορές συμβαίνει να πηγαίνω σε σπίτια που οι άνθρωποι φαίνονται μια χαρά ενώ το σπίτι τους είναι σε κατάσταση πολέμου. Άπλυτα πιάτα και ποτήρια στην κουζίνα, τα σκουπίδια σε πρώτο πλάνο, τα δωμάτια να είναι όχι μόνο ακατάστατα αλλά και βρώμικα. Και αυτά τα σπίτια ανήκουν σε ενήλικες και όχι σε εφήβους.
 
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι, η παραμέληση σε τέτοιο ακραίο βαθμό του σπιτιού, δεν είναι θετικό στοιχείο. Αυτοί οι άνθρωποι, είναι καθαροί στο σώμα τους, φοράνε καθαρά ρούχα για να πάνε στη δουλειά τους και δεν καταλαβαίνουμε εύκολα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μόνο αν δούμε το σπίτι τους θα καταλάβουμε ότι υποφέρουν βαθιά από χαμηλή αυτοεκτίμηση.
 
Η ψυχολογία μας λέει ότι η ζωή σε ένα σπίτι που μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη σημαίνει έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη αυτοεκτίμησης και έλλειψη ευγνωμοσύνης.
 
Όταν έχω να δουλέψω με ένα τέτοιο σπίτι λοιπόν, καταλαβαίνω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ και με τον άνθρωπο. Να του τονώσω την αυτοπεποίθηση του και να εφαρμόσω τεχνικές ώστε η αρμονία και η ευγνωμοσύνη να μπει στη ζωή του.
 
Το σπίτι μας, εκπροσωπεί τον εαυτό μας. Έτσι λοιπόν ένα πολύ βρώμικο σπίτι ενισχύει την χαμηλή αυτοεκτίμηση κάποιου και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του, ενώ ένα σπίτι που δέχεται την κατάλληλη φροντίδα και αγάπη, που είναι καθαρό και τακτοποιημένο, θα έχει θετική επίδραση στη σωματική και ψυχική ευεξία του ατόμου.
 
Για μια ανίσχυρη προσωπικότητα, το να θεραπεύσει ένα τέτοιο χώρο, φαντάζει απίθανο και τεράστιο. Ωστόσο, η ασχολία ενός τέτοιου ανθρώπου με την φροντίδα του σπιτιού του μπορεί να τον διδάξει και να τον βοηθήσει σιγά-σιγά, να αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Επίσης, θα βοηθήσει ώστε να ξεμπλοκάρει τη δημιουργικότητά του και να μπορέσει να βρει εύκολες λύσεις για αυτό που φαινόταν να είναι ένα δύσκολο πριν και θα αισθανθεί πιο ζωντανός, καθώς η δύναμη της ζωής στο σώμα του θα αρχίσει να ρέει και πάλι.
 
Είχα πελάτες που αφού κατάφεραν να δώσουν αγάπη και φροντίδα στο σπίτι τους, βελτίωσαν τις σχέσεις τους και άρχισαν πάλι να αισθάνονται πιο ζωντανοί και έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους.
 
Πετάξτε τα πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας. Υπάρχουν τόσα πολλά κενά που προσπαθούμε να γεμίζουμε με αντικείμενα. Διώξτε τα.
 
Είτε έχετε κληρονομήσει κάτι που μισείτε, είτε ένας φίλος σας χάρισε ένα κομμάτι τέχνης που δεν σας αρέσει καθόλου, είτε κρατάτε τα αντικείμενα που δεν σαν αφήνουν να ξεκολλήσετε από το παρελθόν… όλα αυτά μπορούν φύγουν!
 
Δημιουργήστε στο χώρο σας ένα μέρος χαλάρωσης. Μπορεί να είναι ένα δωμάτιο, ένας καναπές ή μια πολυθρόνα. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι έχετε τον δικό σας “φορτιστή μπαταρίας” στο χώρο σας.
 
Δημιουργήστε χώρους με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, ή τα χόμπι σας.
 
Αρωματίστε το σπίτι σας.
 
Πιείτε καφέ στο καλό σας σερβίτσιο. Μην το αφήνετε μόνο για τους άλλους ή για τις γιορτές. Σερβίρετε εκεί το δείπνο σας. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί. Επαινέστε τον εαυτό σας και εκείνος θα σας το ανταποδώσει.
 
Το Φενγκ Σούι είναι πολύ απλό και όμως μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Γιατί τα πιο απλά πράγματα στη ζωή που είναι ταυτόχρονα και τα πιο σημαντικά δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο.
 
Για αυτό το αγαπάω, γιατί μπορεί να βοηθήσει!

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.