Feng Shui & Διακοσμηση

Δίαιτα και Feng-shui

Δίαιτα και Feng shui
 
Πόσες φορές έχετε αρχίσει δίαιτα και στην πορεία την σταματάτε; Τι συμβαίνει και δεν μπορείτε να συνεχίσετε;
 
Ενόψει του καλοκαιριού που μας ήρθε γρήγορα φέτος σας δίνω κάποιες συμβουλές για το πώς το Feng shui θα βοηθήσει στην διατήρηση της καλής ψυχολογίας και της διάθεσης ώστε να συνεχίσετε και να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας.
 
Η αλλαγή στις συνήθειες του φαγητού είναι μια δύσκολή και ψυχολογικά επώδυνη διαδικασία.
 
Ξεκινήστε βρίσκοντας μια ισορροπημένη δίαιτα, γιατί αν αρχίσετε να τρώτε μόνο μαρούλι όλη μέρα είναι σίγουρο ότι μετά από τρεις μέρες θα σταματήσετε την προσπάθεια.
 
Μην αρχίσετε την δίαιτα αμέσως. Δώστε στον εαυτό σας μια εβδομάδα προετοιμασίας, αρχίστε δηλαδή να περιλαμβάνετε στα γεύματα σας, κάτι υγιεινό και νόστιμο. Σιγά-σιγά αφαιρέστε τις άχρηστες τροφές ώσπου να σταματήσετε εντελώς. Αν παραγγέλλετε πίτσα, ετοιμάστε και μια ωραία πολύχρωμη σαλάτα. Αν θέλετε να φάτε παγωτό δοκιμάστε να το συνδυάσετε με μερικά φρέσκα φρούτα. Έτσι σιγά-σιγά θα μπείτε στο πνεύμα της ισορροπημένης διατροφής.
 
Καθαρίστε την κουζίνα σας, τοποθετήστε φρέσκα πολύχρωμα φρούτα σε φρουτιέρες, φρέσκα λαχανικά και αρχίστε το μαγείρεμα με χαρά ακούγοντας μουσική. Αυτό θα φτιάξει την ψυχολογία σας και θα δημιουργήσει ένα υπέροχο και μυρωδάτο περιβάλλον.
 
Στραφείτε στην βορειοδυτική και νοτιοανατολική ενέργεια.
Η πρώτη σας δίνει πειθαρχία, ενώ η δεύτερη την επιμονή.
Σε αυτούς τους τομείς του σπιτιού σας διατηρήστε την τάξη και την καθαριότητα. Τοποθετήστε φυτά σε αυτές τις κατευθύνσεις και φροντίζετε ώστε να μεγαλώνουν σωστά. Τοποθετήστε επίσης φωτογραφίες σας με τα κιλά που θέλετε να είστε ή άλλων προσώπων που θαυμάζεται το σώμα τους.
 
Η δραστηριότητα θα σας κάνει καλό επίσης. Όταν καθόμαστε στον καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση έχουμε την τάση να θέλουμε να τρώμε κάτι. Βγείτε έξω, δείτε φίλους, κάντε βόλτα στα μαγαζιά και σκεφτείτε τι θέλετε να αγοράσετε, ή ακόμα καλύτερα αγοράστε το και τοποθετήστε το βορειοδυτικά ή νοτιοανατολικά του δωματίου σας. Θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου σας.
 
Αν το κρεβάτι σας είναι στραμμένο σε μια από τις δυο αυτές κατευθύνσεις, θα είναι πιο αποτελεσματική η προσπάθεια σας, δεδομένου ότι όλο το βράδυ θα παίρνετε την ενέργεια που χρειάζεστε για μεγαλύτερη πειθαρχεία, επιμονή και δύναμη.
 
Και μην ξεχνάτε, τα πάντα είναι στο μυαλό μας. Όταν νομίζετε ότι θέλετε να φάτε σοκολάτα και αυτό σας γίνετε έμμονη ιδέα στο μυαλό σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε την σκέψη αυτή με μια εικόνα σας στην παραλία με τα επιθυμητά κιλά.

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.